duminică , 20 ianuarie 2019, 21:17
Home / Local / Actualitate / OBIECTE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLIȚIȘTII

OBIECTE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLIȚIȘTII

index
În această perioadă, polițiștii vasluieni desfășoară activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru identificarea persoanele fizice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice, precum și pentru constatarea oricăror fapte care contravin legislației în domeniul articolelor pirotehnice.

În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii „Foc de Artificii”, polițiștii au întocmit dosare penale persoanelor care nu au respectat prevederile legale care reglementează operațiunile cu articolele pirotehnice.

T. Ionel, în vârstă de 51 ani, din municipiul Bârlad a fost depistat de polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad, în fața unui magazin aflat pe strada Republicii, în timp ce comercializa fără drept petarde. Asupra acestuia au fost găsite 50 cutii cu 2.860 petarde, bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
În Piața Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad și Poliției Locale Bârlad l-au depistat pe C. Ionuț, de 21 ani, domiciliat în comuna Banca, care deținea fără drept 1.400 petarde, obiecte pirotehnice interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoane fizice neautorizate. Tânărul este cercetat pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *