duminică , 20 septembrie 2020, 12:23
Home / Local / Actualitate / Un strop de generozitate

Un strop de generozitate

daruri-copii1

Elevii clasei a II-a D, de la Şcoala „Ştefan cel Mare” Vaslui, au pregătit o serie de cadouri, pe care le-au oferit cu generozitate colegilor de la Şcoala cu clasele I-IV Rediu.
„La o oră de dezvoltare personală, copiii au întrebat de ce noi, cei din clasă, nu dăruim copiilor mai necăjiţi. Am tăcut atunci, dar am relatat discuţia la şedinţa cu părinţii. Aceştia, care sunt foarte săritori, ne-au ajutat să realizăm proiectul iniţiat de copii. Ca drept dovadă, astăzi ne aflăm aici, la şcoala din Rediu, la o activitate făcută din inimă, cu dăruire. Copiii învaţă astfel să dăruiască, să se implice, să facă voluntariat, şi speră ca exemplul lor să fie urmat şi de cei din jur. Am ales şcoala Rediu, pentru că am fost aici la o lecţie deschisă , am apreciat isteţimea acestor copii, dăruirea învăţătorului şi am aflat atunci şi de problemele pe care le au familiile acestor copii”, a spus Gianina Buguleţ, învăţătoarea clasei a II-a D.
Elevii Şcolii din Rediu s-au bucurat de surpriza făcută de colegii de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, răsplătindu-i cu câteva colinde.
„Sunt daruri care, pentru copiii de aici, înseamnă foarte mult. Majoritatea provin din familii cu probleme sociale, din familii numeroase, pentru care o hăinuţă de calitate sau o jucărie înseamnă un lux. În schimb, copiii vin la şcoală, sunt cuminţi, frumoşi şi au rezultate bune. Cumva încercăm să îi convingem că şansa lor de a avea o viaţă mai bună este să înveţe. Noi nu putem decât să le mulţumim copiilor care au înfruntat o dimineaţă geroasă pentru a veni aici, încălzind sufletele altor copii, mulţumim părinţilor acestor copii şi, nu în ultimul rând, doamnei învăţătoare Gianina Buguleţ”, a spus Laurenţiu Tolontan, învăţător la clasa a II-a la şcoala Rediu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *