marți , 17 iulie 2018, 23:26
Home / Local / Actualitate / Participare record la “Datina”!

Participare record la “Datina”!

datina1

Organizatorii Festivalului “Datina” s-au arătat sufocaţi de numărul mare de participanţi, având parte de o zi maraton, cu aproape 1.000 de concurenţi, grupaţi în peste 100 de formaţii şi interpreţi individuali.
În afară de numărul mare de participanţi, misiunea juriului a fost destul de îngreunată, asta din cauză că prestaţia acestora a fost una calitativă, semn că dascălii vasluieni s-au preocupat îndeajuns pentru promovarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă.
“Ne aşteptam la un număr aşa mare de participanţi, fiindcă vremea a ţinut cu noi, iar festivalul a devenit cunoscut în judeţ, ajungând la cel de-al 12-lea an consecutiv de când îl organizămea. Am avut participanţi din tot judeţul, iar acest lucru ne bucură, mai ales că prestaţia concurenţilor a fost pe măsură, de la costumaţia adecvată până la repertoriu”, a spus Nastica Olaru, unul dintre organizatori.
Festivalul “Datina” a fost găzduit şi în acest an de Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui, coorganizatoare, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Evenimentul a mai fost susţinut de Safir Grup, prin Zdravăn Moldovenesc, şi Clinica Recumed.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tragedie revoltătoare în localitatea Văleni

O fetiță de 2 ani din comuna Văleni a decedat la spital, după ce a …

Valori moldovenești, din patrimoniul UNESCO, expuse la Muzeul vasluian

Miercuri, 18 iulie, de la ora 11, la sala Arta a Muzeului Județean ”Ștefan cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *