luni , 19 noiembrie 2018, 22:13
Home / Local / Actualitate / Participare record la “Datina”!

Participare record la “Datina”!

datina1

Organizatorii Festivalului “Datina” s-au arătat sufocaţi de numărul mare de participanţi, având parte de o zi maraton, cu aproape 1.000 de concurenţi, grupaţi în peste 100 de formaţii şi interpreţi individuali.
În afară de numărul mare de participanţi, misiunea juriului a fost destul de îngreunată, asta din cauză că prestaţia acestora a fost una calitativă, semn că dascălii vasluieni s-au preocupat îndeajuns pentru promovarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă.
“Ne aşteptam la un număr aşa mare de participanţi, fiindcă vremea a ţinut cu noi, iar festivalul a devenit cunoscut în judeţ, ajungând la cel de-al 12-lea an consecutiv de când îl organizămea. Am avut participanţi din tot judeţul, iar acest lucru ne bucură, mai ales că prestaţia concurenţilor a fost pe măsură, de la costumaţia adecvată până la repertoriu”, a spus Nastica Olaru, unul dintre organizatori.
Festivalul “Datina” a fost găzduit şi în acest an de Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui, coorganizatoare, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Evenimentul a mai fost susţinut de Safir Grup, prin Zdravăn Moldovenesc, şi Clinica Recumed.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cod galben de ninsori

Administratia Națională de meteorologie a emis atenționări Cod Galben de ninsori, lapoviță,ploi și intensificări ale …

Ultimul concert al profesorului Romeo Tălmaciu

Sute de vasluieni l-au condus pe ultimul drum pe profesorul Romeo Talmaciu, fondatorul Fanfarei Rotaria. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *