vineri , 19 octombrie 2018, 03:19
Home / Local / Actualitate / Fermierii vor beneficia de reducerea normei de venit

Fermierii vor beneficia de reducerea normei de venit

index

Autorităţile au aprobat „Procedura de reducere a normei de venit în cazul activităţilor agricole” pentru fermierii care au avut de suferit din cauza secetei din această vară. Peste patru mii de vasluieni şi-au văzut culturile distruse din cauza lipsei precipitaţiilor, suprafaţa afectată fiind de 102.941 de ha, reprezentând 36% din totalul suprafeţei arabile a judeţului (280.493 de ha), din care: porumb – 40.320 de ha; floarea soarelui – 38.021 de ha; plante de nutreţ – 12.306 ha; păşune – 6.142 de ha; soia – 3.214 ha; livezi – 861 de ha; viţă-de-vie – 568 de ha; alte culturi – 1.509 ha.
“Fermierii care deţin peste două hectare teren agricol şi sunt înregistraţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui pot beneficia de reducerea normei de venit. Noi am trimis adrese la toate primăriile din judeţ, să desemneze delegaţi pentru a face parte din comisiile formate. Se vor forma comisii la nivelul localităţilor, formate din reprezentanţi ai primăriilor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Finanţelor Publice şi APIA”, a declarat Gigel Crudu, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului.
Cei care desfăşoară activităţi agricole vor beneficia de reducerea normei de venit proporţional cu pierderea înregistrată, dacă suprafaţa vizată a fost afectată în proporţie de peste 30 la sută şi dacă au depus formularul 221 „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Dosar penal pentru braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbaţi în …

Vasluiul va găzdui un Târg de antichități

La Silver Mall va fi organizată prima ediție a Târgului de antichităţi. Sâmbătă și duminică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *