sâmbătă , 19 septembrie 2020, 21:21
Home / Local / Actualitate / Liceul “Ștefan Procopiu”, premiat de Institutul European

Liceul “Ștefan Procopiu”, premiat de Institutul European

procopiu1

Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Ambasada Republicii Polone la București, a organizat în data de 7 decembrie 2016 conferinţa cu tema „Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est”.
La eveniment au participat reprezentanţi oficiali din România și din alte state membre ale Uniunii Europene, precum şi reputaţi experţi şi analişti specializaţi în domeniul afacerilor europene. Agenda conferinței a fost structurată în trei sesiuni: (1) Reforma UE și viitoarea perspectivă multianuală. Noi priorități, noi obiective? Provocări pentru țările din Europa Centrală și de Est; (2) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva României; (3) Evaluare interimară și provocări pentru viitoarea perspectivă multianuală. Perspectiva țărilor din Grupul de la Vișegrad.
În finalul evenimentului, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenţă IER pentru promovarea spiritului şi valorilor europene, ediţia a VII-a, școlilor și liceelor din România cu rezultate deosebite în proiectul ”Școala Europeană” și Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, promotorul și coordonatorul acestui proiect. Școlile și liceele care au fost premiate sunt: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.1 Oradea, Colegiul Economic Buzău, judeţul Buzău, Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte, Școala cu clasele I-VIII „Andrei Șaguna” Deva, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, Colegiul Naţional „O. Goga” Sibiu, judeţul Sibiu, Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, județul Vaslui.
Începând din anul 1999, Liceul „Ştefan Procopiu” a derulat peste 30 de proiecte de cooperare europeană (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, ERASMUS+) devenind un veritabil ambasador al României în Europa, contribuind la promovarea valorilor europene. Liceul ”Ștefan Procopiu” se numără printre puținele școli din România care au obținut certificatul ”Școală Europeană” de 5 ori consecutiv (2004, 2007-locul V, 2010-locul III, 2013-locul II și 2016-locul I).
Printre proiectele europene derulate în ultimii 3 ani, care au contribuit la creșterea prestigiului liceului în comunitatea educațională și la promovarea valorilor europene, se numără ”Everybody can do it”, ”Learning Positive Discipline” (apreciat de Agenția Națională ca un exemplu de bună practică), „Repararea defectelor la cutiile de viteză” (LDV) și ”Skills for Life: Literacy”. Ultimele trei proiecte menționate au fost coordonate de Liceul ”Ștefan Procopiu”. Pentru implementarea acestor proiecte s-a colaborat cu școli și instituții din Grecia, Bulgaria, Turcia, Italia, Spania, Germania, Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Finlanda.
Proiecte desfăşurate de liceul nostru, care au contribuit la creșterea prestigiului liceului în comunitatea educațională, au fost şi proiectele POSDRU „De la mic la mare către mediul antreprenorial”, „Decizii informate prin instrumente adecvate de orientare în carieră”- DINFO şi “Servicii suport pentru facilitarea tranziţiei elevilor din învăţământul profesional şi tehnic la viaţa activă”. Aceste proiecte au fost implementate prin coordonarea asigurată de către Casa Corpului Didactic Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Asociaţia ECOVAS Vaslui.
În perioada august 2016- august 2017, liceul nostru coordonează proiectul finanţat prin Programul Erasmus+ Acţiunea cheie K1 – Proiect de mobilitate „Inovare, competenţă şi succes pentru viitorii profesionişti în context european”, în cadrul căruia vor fi realizate 3 fluxuri de elevi de la profilul tehnic.
procopiu2

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *