luni , 19 noiembrie 2018, 22:13
Home / Local / Actualitate / Urșii vor invada Vasluiul

Urșii vor invada Vasluiul

ursii-comanesti

Piaţa Civică a Vasluiului va fi invadată duminică, 18 decembrie, de urșii din județul Bacău. Peste 50 de persoane din Comănești și Doftana vor anima centrul orașului, la cea de a 35-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Miile de iubitori ai tradiţiilor populare vor avea ocazia să mai urmărească jocul cerbului de la Scobinți (Iași) și căiuții de la Tudora (Botoșani).
Anul acesta, la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă vor participa peste 1.200 de persoane din 30 de comune. O notă aparte va fi dată de recitalul ansamblului „Trandafir de la Moldova”, care va aduce în prim-plan colindul, jocul caprei şi al ursului, dar şi vestiţii căiuţi.
„Judeţul Vaslui este recunoscut în întreaga ţară pentru bogăţia şi varietatea obiceiurilor de iarnă. În toate localităţile se colindă, se merge cu pluguşorul şi se joacă piese de teatru popular în diverse variante. Specifice zonei sunt jocurile de măşti, care reprezintă mereu atracţia festivalului. În acest an vom avea o scenă modulară, care va fi amplasată lângă brad. Evenimentul va începe la ora 10, cu parada formațiilor participante, care va porni din parcul Copou. Preconizâm că în jurul orei 18 se va finaliza Festivalul”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.
Și la ediţia din acest an, Capra Mare, de la Todireşti, reprezintă una dintre atracţiile festivalului, care a reuşit să capteze întreaga asistenţă, de fiecare dată. Vasluienii vor mai admira caprele de la Ivăneşti şi Rafaila, colindătorii de la Pogoneşti și alaiul de obiceiuri de iarnă de la Buda-Oşeşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cod galben de ninsori

Administratia Națională de meteorologie a emis atenționări Cod Galben de ninsori, lapoviță,ploi și intensificări ale …

Ultimul concert al profesorului Romeo Tălmaciu

Sute de vasluieni l-au condus pe ultimul drum pe profesorul Romeo Talmaciu, fondatorul Fanfarei Rotaria. …