duminică , 21 octombrie 2018, 21:42
Home / Local / Învăţămant / Școli cu directori numiți provizoriu

Școli cu directori numiți provizoriu

isj-vaslui-300x160
În unitățile de învățământ preuniversitar din Vaslui sunt 198 de funcții de director și director adjunct. Pentru acestea s-au înscris 167 de candidați. În urma celor trei probe de evaluare – proba scrisă, evaluarea CV-ului și interviu -, au fost declarați promovați numai 120 de candidați pentru director și director adjunct. Un calcul simplu arată că în această etapă sunt libere 78 de posturi de director și director adjunct. În unele situații, posturile au rămas vacante pentru că nu a promovat nici un candidat.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, sunt și unități de învățământ la care nu a fost nici un candidat care să se înscrie la concurs.
Conform metodologiei pentru concursul de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct, pe aceste funcții vacante nu pot fi numiți cei care nu au promovat concursul sau cei care se află în funcții, dar nu s-au înscris pentru concurs. De altfel, numărul posturilor de conducere vacante va crește pentru că sunt situații în care pentru două unități școlare este admis un singur candidat. Cererile cu opțiunile candidaților s-au depus până pe 13 decembrie. Potrivit calendarului pentru ocuparea funcțiilor de conducere, pe 16 decembrie va fi validată lista cadrelor didactice care au promovat concursul și urmează să preia un mandat de patru ani, dar și cea a cadrelor didactice care vor fi detașate în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Absolvenții dezinteresați de locurile de muncă din Vaslui

Puțini absolvenți din cei peste 500 aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței …

Un tânăr, în stare critică la spital, după ce a fost înjunghiat de cumnat

Un tânăr din Gârceni a fost găsit de localnici pe ulițele localității în stare critică. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *