miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:47
Home / Local / Actualitate / Poliţia a declanşat acţiunea „Foc de artificii”

Poliţia a declanşat acţiunea „Foc de artificii”

scoli_
Poliţia Română desfășoară, în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate de persoanele fizice şi juridice cu articole pirotehnice. De la începutul acțiunii și până în prezent, nu s-au înregistrat răniri și nu au fost constatate incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri materiale, produse pe fondul uzului de articole pirotehnice.

În perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au acționat pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
De la debutul acțiunii și până la data de 1 decembrie a.c., polițiștii au verificat 9 persoane fizice şi juridice autorizate și neautorizate și au efectuat 7 acţiuni și controale în complexe comerciale, pieţe şi alte spații.
În această perioadă, polițiștii efectuează acţiuni şi controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniu, polițiștii cooperează cu specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă și A.N.A.F.
De menționat că, în această perioadă, nu s-au înregistrat răniri și nu au fost constatate incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri materiale, produse pe fondul uzului de articole pirotehnice.
De asemenea, polițiștii au desfășurat 14 activități preventive în unitățile de învățământ din județ. Polițiști din structurile de analiză și prevenirea a criminalității și din structurile arme explozivi substanțe periculoase s-au întâlnit cu elevi și profesori de la liceele „Ion Mincu”, „Ștefan Procopiu”, „Emil Racoviță” pe care i-au informat cu privire la normele legale privind utilizarea materialelor explozive.

Astfel de activități urmează să fie desfășurate la toate liceele din județul Vaslui.

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au fost invitați administratorii societăților comerciale autorizate și pirotehnicieni autorizați pe linie de articole pirotehnice în vederea instruirii și prelucrării prevederilor legale privind operaţiunile cu articole pirotehnice.
Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *