vineri , 2 octombrie 2020, 01:00
Home / Local / Actualitate / Managementul organizației școlare, în dezbaterea directorilor de gimnaziu

Managementul organizației școlare, în dezbaterea directorilor de gimnaziu

consfatuire-directori
Şcoala “Dimitrie Cantemir” Vaslui a fost organizatoarea activităţii metodice a directorilor de gimnaziu din zona Vaslui-Negreşti pentru primul semestru. Tema abordată a fost de larg interes, fiind legată de managementul organizației școlare, în contextual descentralizării, care să conducă la o eficientizare a activității și creșterea performanțelor în instituțiile educaționale.
Directorul Petru Asmarande a ținut să puncteze obiectivele procesului de descentralizare, dar și care sunt riscurile acestuia, existând premise a unui blocaj al descentralizării.
“Strategia de descentralizare a învățământului preuniversitar produce schimbări majore în managementul învățământului, la nivel național, regional și local, care va trebui să fie avute în vedere la elaborarea oricărei politici de dezvoltare managerială. Așadar, nevoia de descentralizare rămâne un reper prioritar al sistemului de învățământ preuniversitar românesc, cu valorile educaționale ai căror promotori trebuie să fim cu toții, în parteneriat: dascăli, părinți, comunitate”, a spus Petru Asmarande.
Un exemplu de eficientizare a activității școlare la nevoile comunităţii îl reprezintă Şcoala “Dimitrie Cantemir” Vaslui, care a reuşit, cu resurse financiare de la bugetul local şi extrabugetare, să asigure o bună funcţionare a întregului proces didactic, prin implicarea în proiecte educaţionale şi activităţi extraşcolare.
“Ne mândrim cu faptul că şcoala vasluiană produce valori, că avem elevi cu care ne mândrim, că dascălii se implică în tot felul de proiecte. Pentru mine, școala reprezintă o prioritate și facem tot ce e uman să asigurăm tot confortul, atât elevilor, cât și cadrelor didactice”, a conchis primarul Vasile Pavăl.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” găzduiește Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în aceste zile Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice …

Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

O școală din orașul Murgeni a fost scena unei întâmplări rar întâlnite.  Părinții mai multor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *