duminică , 20 septembrie 2020, 10:33
Home / Local / Actualitate / Copiii din Ştefan cel Mare au primit de Moş Nicolae o şcoală nouă

Copiii din Ştefan cel Mare au primit de Moş Nicolae o şcoală nouă

dsc_0001
Astăzi s-a tăiat panglica inaugurală la şcoala din localitatea Ştefan cel Mare. Bucuria a fost imensă, ţinând cont că autorităţile locale s-au zbătut timp de cinci ani să ducă la finalizarea investiţia de reabilitare a localului.
“Am avut parte de o firmă neserioasă din Bacău, care a abandonat lucrările. A fost nevoie să solicităm sprijinul, pentru a găsi o altă sursă de finanţare, pentru a duce la bun sfârşit investiţia. Mulţumim Băncii Mondiale, care ne-a sprijinit. Am avut parte şi de un constructor serios, care a finalizat la timp lucrările”, a spus primarul Mihai Moraru.
Investiţia s-a cifrat la 2 milioane de lei, iar noul local cuprinde şapte săli de clasă, un laborator de informatică şi o bibliotecă.
“Am reuşit să punem la punct şi un sistem de supraveghere video, iar în zona centrală a localităţii am construit un trotuar, ţinând cont că pe lângă şcoală trece Drumul Naţional, care e circulat, şi vrem să evităm eventualele evenimente rutiere, în care victime să fie elevii”, a mai spus Mihai Moraru.
Primarul comunei Ştefan cel Mare a avut un mesaj şi pentru cei 108 elevi, care vor folosi noua şcoală: “Vreau ca această şcoală să fie aşa cum e acum şi peste un an. Să avem grijă de ea şi de ceea ce se regăseşte în ea. Vreau ca rezultatele voastre să se ridice la nivelul condiţiilor oferite în momentul de faţă”.
La momentul inaugural a participat şi pictorul Traian Nica Tuckman, fiul al comunei, care a donat 70 de tablouri şcolii, ce au fost expuse pe holurile centrale, elevii având, astfel parte, de o expoziţie permanentă.
Odată cu punerea în funcţiune a şcolii din Ştefan cel Mare, cei peste 300 de elevi din comună învaţă într-un singur schimb.
dsc_0018dsc_0032

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *