sâmbătă , 26 septembrie 2020, 12:37
Home / Local / Învăţămant / Participare record

Participare record


Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a organizat la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui cea de a IV-a ediţie a Concursului interjudeţean “Profizica”. Având în vedere profesionalismul profesorilor de fizică din judeţul Vaslui şi modul exemplar de organizare şi implicare a inspectorului de fizică, Irina Dumitraşcu, la ediţiile anterioare, a făcut posibil ca acest concurs să fie nominalizat de MENCŞ în calendarul compeţiţiilor şcolare, la secţiunea fără finanţare şi pentru anul şcolar 2016-2017.
Pentru pentru această ediţie au fost înscrişi peste 350 de elevi dedicaţi muncii de performanţă în domeniul fizicii din judeţele Vaslui, Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava, Vrancea, Botoşani, Galaţi. De remarcat este faptul că participarea este din ce în ce mai numeroasă la toate cele trei secţiuni: gimnaziu, teoretic şi tehnologic.
La sfârşitul competiţiei şcolare, rezultatele deosebite nu au întârziat să apară, atât la elevi din judeţul Vaslui, cât şi la cei din centrele de excelenţă sau de la licee şi şcolile de renume din judeţele enumerate. Pentru locurile I, II, III şi primele 2 menţiuni s-au acordat, ca de fiecare dată, pe lângă diplome, şi premii în bani: 80 lei premiul I, 70 lei premiul II, 60 lei premiul III şi 50 lei pentru menţiune (numai primele 2 menţiuni de la fiecare clasă). Aceste sume consistente au fost asigurate din fondurile Asociaţiilor profesionale ale profesorilor de fizică şi chimie din judeţul Vaslui “Profizica” şi “Galilei.ro” şi a sponsorizării oferite de profesorul de fizică Gelu Munteanu.
Organizatorii adresează felicitări tuturor elevilor participanţi şi profesorilor care i-au îndrumat la clasă şi la cercuri. Dintre cei mai merituoşi s-au evidenţiat următorii elevi care au ocupat locul I: Matei Buzdea, din clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „P. Rareş” Piatra Neamţ; 3 elevi din clasa a VIII-a: Ştefan Ştefănescu, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești, Mălina Constantinescu, de la Colegiul Naţional Iaşi, Robert Gabriel Trifan, de la Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui, David-Cornel Turturean, din clasa a IX –a teoretic de la Colegiul.Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Alexandru Dumitriu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, Teodora Covalea, din clasa a X-a, teoretic, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, Cristian Ilie, din clasa a XI-a, teoretic, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, Bogdan Palanici, din clasa a XII-a, teoretic, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Ioan Cristian Lefter, din clasa a IX-a, umană, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, Andrei Gîscă, din clasa de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi, Gheorghe Stepuleac, din clasa a XII-a tehnologic de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Mesajul unui tânăr din noua generație de politicieni vasluieni: „Îmi pasă de județul meu”

”Stimați prieteni, Dragă GENERAȚIE, Mai este o zi și campania electorală se va încheia. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *