marți , 22 ianuarie 2019, 16:59
Home / Local / Actualitate / “Muşcătura fluturelui japonez” a ajuns la Vaslui

“Muşcătura fluturelui japonez” a ajuns la Vaslui

cornelius-dragan2
După Târgul Internaţional de Carte “Gaudeamus” de la Bucureşti, a venit rândul vasluienilor să se bucure de poeziile lui Cornelius Drăgan, strânse în volumul de debut “Muşcătura fluturelui japonez”. Autorul s-a arătat surprins plăcut de numărul mare de iubitori de poezie, sala TinArt a Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul” dovedindu-se prea mică pentru numărul mare de participanţi.
Cartea a fost editată la Junimea şi face parte din colecţia “Numele poetului”. La eveniment au ţinut să-l încurajeze să continue în lumea literară Lucian Vasiliu, directorul Editurii Junimea, criticii Ioan Holban şi Gruia Novac, Nicolae Busuioc, fostul director al Bibliotecii Judeţene “Gheorghe Asachi” Iaşi, actorul Marcel Anghel, directorul Teatrului “Victor Ioan Popa” Bârlad.
“Cornelius Drăgan aşează Vasluiul pe harta liricii de astăzi”, a afirmat criticul Ioan Holban, vorbind despre creaţia tânărului poet ca “un joc al sinelui interior, din care creşte o poezie care testează limitele tragicului”.
Citind cartea, Gruia Novac a afirmat că a simţit “poezia poezie, care te trage în adânc şi îţi dă ghers chiar pentru o glumă”.
Coordonatorul evenimentului, Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a ţinut să puncteze faptul că Lucian Vasiliu este cel care i-a făcut cunoştinţă cu Cornelius Drăgan şi are convingerea că peste un an-doi, poetul vasluian va fi deja un nume recunoscut în lumea literară, membru al Uniunii Scriitorilor.
“Ştiţi probabil că, noi cei de la Biblioteca Judeţeană, când am fost solicitaţi pentru organizarea sau găzduirea unor evenimente, aproape niciodată nu am stat cu uşa închisă. De data aceasta, solicitarea a venit de la prietenii noştri de la Iaşi, de la Editura Junimea, şi de la criticul literar Ioan Holban. Printr-un telefon, Lucian Vasiliu mă ruga să mă aplec cu atenţie asupra unei cărţi şi, dacă voi considera că este nimerit, să încercăm să organizăm un eveniment la Biblioteca Judeţeană. Bucuria mea a fost enormă când am constat că volumul era al unui vasluian şi, când am văzut ce poezie scrie, am spus că merită cu adevărat să conturăm un eveniment de care vasluienii să se bucure. În anul 2016, la concursul <>, un tânăr vasluian trimitea un plic cu poezii şi căştiga un premiu. Un om care cultivă şi promovează tinerele talente, Lucian Vasiliu, directorul Editurii Junimea, a primit acele lucrări şi a spus că e ceva deosebit şi că merită o atenţie aparte. Aşa se explică editarea volumului de debut, aşa se explică şi prezenţa noastră aici”, a spus Gelu Bichineţ.
Cornelius Drăgan le-a mulţumit tuturor celor care au ţinut să fie prezenţi la lansarea cărţii sale, celor care au apreciat-o deja, reprezentanţilor Editurii Junimea şi în semn de preţuire, a oferit publicului o poezie în interpretare proprie şi autografe pe volumele oferite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *