marți , 26 martie 2019, 00:13
Home / Local / Actualitate / “ZIUA ŞTAFETEI” LA I.S.U. VASLUI

“ZIUA ŞTAFETEI” LA I.S.U. VASLUI

img-20161123-wa0002
În cadrul proiectului „Ziua Ştafetei – Acum decid eu”, Detaşamentele de Pompieri Vaslui şi Bârlad au fost gazda elevilor ce au ales să experimenteze, preţ de câteva ore, aspecte din viaţa salvatorilor – personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al județului Vaslui şi să preia ștafeta profesiei de pompier.
Implementată la nivel național încă din anul 2012, campania „Ziua Stafetei” promovează dreptul copiilor şi al tinerilor de a-şi decide viitorul şi de a participa la construirea acestuia în prezent. Ziua Ştafetei” se adresează tuturor copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, care ştiu ce vor sa fie când „vor creşte mari” şi vor să-şi creeze viitorul începând de-acum.
În calitate de coordonatori locali al campaniei, Şcoala ”Ion Agarici” din comuna Muntenii de Sus şi Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Bârlad, au participat cu un număr de 11 elevi dornici să cunoască aspecte din viața salvatorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.
Astfel, în cadrul activității de predare – preluare a ștafetei, pompierii militari le-au prezentat copiilor aspecte din misiunile de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Copiii s-au bucurat de toată atenţia salvatorilor profesionişti, primind informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Ei au avut posibilitatea să vadă şi dotarea cu mijloace tehnice de intervenție ale pompierilor vasluieni, cu explicaţii amănunţite din partea personalului care le deservesc. Elevii au fost încântaţi de cele văzute şi mulţi dintre ei se gândesc serios, de pe acum, să devină pompieri.
Ca in fiecare an, „Ziua Stafetei” (www.acumdecid.eu) se desfăşoară în preajma Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor (anul acesta, in perioada 15-25 Noiembrie 2016) şi încurajează copiii şi tineri din întreaga țară sa preia meseria mult visată pentru o zi, solicitând totodată adulților să-i ajute în acest demers, în calitate de coordonatori de grup, mentori şi însoțitori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *