miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:10
Home / Local / Actualitate / Violenţa în familie, dezbătută de DGASPC Vaslui

Violenţa în familie, dezbătută de DGASPC Vaslui

a
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), promotori declaraţi ai non-violenţei, au adunat la o masă rotundă autorităţile locale care interferează cu problematica violenţei în familie. Evenimentul se înscrie în agenda de activităţi a campaniei intitulate ”Destul!… Ai curaj să spui NU când sufletul îţi este mai vânăt decât trupul!” şi desfăşurate sub egida Echipei Intersectoriale Locale de prevenire şi combatere a violenţei în familie, constituită din următorii membri instituţionali: DGASPC, IPJ, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean, CISPA Vaslui, Asociaţia “Totul despre viaţă” Huşi, în colaborare cu Silver Mall, Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare”, cinematografele “Cityplex” Vaslui şi Bârlad, Biblioteca ”Stroe Belloescu” şi Centrul ”Mihai Eminescu”, ambele din Bârlad.
Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu-Ştefănică, a evidenţiat importanţa derulării campaniilor de prevenţie a violenţei intrafamiliale: ”Este al patrulea an consecutiv în care aderăm la iniţiativa Women World Summit Foundation, alături de alte 155 de ţări, prin implicarea în 19 zile de activism împotriva violenţei. Ne-am extins grupul ţintă de la an la an, în scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei cu privire la efectele acestui fenomen asupra întregii familii şi societăţii în general. Raportarea unui număr mare de semnalări nu ar trebui să constitui un semn de îngrijorare pentru autorităţi, ci un indicator atins, în sensul că oamenii încep să-şi cunoască drepturile şi să reducă gradul de toleranţă faţă de violenţă”.
“Campania va dura până la sfârşitul lunii, iar până în prezent a realizat 106 activităţi de informare în rândul adulţilor şi adolescenţilor. De asemenea, vasluienii pot vizualiza proiecţia afişului tematic în spaţii publice din municipiu (incinta Silver Mall şi exteriorul Muzeului Judeţean) şi sunt invitaţi să doneze jucării şi dulciuri în cele două urne amplasate în incinta Silver Mall Vaslui, până la data de 30 noiembrie, urmând ca acestea să ajungă la copiii victime ale violenţei în familie ca daruri de la Moş Nicolae”, a declarat Diana Roiu, şef serviciu în cadrul DGASPC Vaslui.
Prezentă la eveniment în calitate de reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Tatiana Popa a subliniat contribuţia organizatorilor campaniei, care contribuie la formarea spiritului civic şi consolidarea unor atitudini prosociale.
Trebuie spus că 25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, va fi marcată ca în fiecare an de DGASPC Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *