miercuri , 17 octombrie 2018, 15:55
Home / Local / Actualitate / „Tu ce fel de părinte ești ?“

„Tu ce fel de părinte ești ?“

prevenire_1
Fundația World Vision România și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în luna noiembrie a.c. campania de prevenire adresată părinților „Tu ce fel de părinte ești ?”.

„Tu ce fel de părinte ești ?“ este o campanie de informare adresată părinților, cu scopul de a-i conștientiza cu privire la efectele pe care le are violența asupra mediului familial și relațiilor din cadrul familiei.
Pentru a transmite mesajul campaniei, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanții Fundației World Vision, cu sprijinul reprezentanților primăriilor au organizat mai multe întâlniri în mediul rural din județul Vaslui.
Astfel, de la începutul lunii noiembrie polițiștii s-au întâlnit cu părinți din localitățile Rateșu Cuzei, Crăciunești, Draxeni, Buda, Oșești, Rafaila și Dumești.
În cadrul acestor întâlniri părinții au fost informați cu privire la importanța disciplinării pozitive a copilului, la tipurile de violență și urmările acestora, precum și care sunt instituțiile cărora se pot adresa atunci când există situații de violență în cadrul familiei. În contextul discuțiilor, au fost dezbătute, printr-un dialog interactiv, aspecte privind diferențele dintre disciplină și pedeapsă precum și efectele violenței asupra dezvoltării copiilor.
Poliţia îţi recomandă să ai în vedere:
NIMENI, NICIODATA, NU ARE DREPTUL să te desconsidere, să-ți rănească sufletul, să te lovească fizic sau să-ţi limiteze libertatea si drepturile.
TU ŞI COPIII TĂI, întreaga familie, aveţi dreptul sa trăiţi în armonie, siguranţa si linişte in propria locuinţa.

AI DREPTUL să soliciţi, să primeşti protecţie și sprijin atunci când cineva apropiat (soț, partener, părinte, copil) te loveşte, te ameninţa și iţi produce teamă.
EXISTĂ PERSOANE CARE TE VOR AJUTA, oferindu-ți sprijinul practic și emoţional, pentru ca tu să poţi schimba situaţia în care eşti acum.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public din Vaslui

Într-o ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru investiția ”Eficientizarea și extinderea sistemului …

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Vaslui a fost reținut de polițiștii rutieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *