vineri , 18 septembrie 2020, 22:48
Home / Local / Actualitate / OUG 60/2016 modifică cuantumul subvențiile acordate agenților economici in baza Legii 76/2002. Cuantumul subventie pentru incadrarea absolventilor este de 900 lei, incepand cu 01.12.2016

OUG 60/2016 modifică cuantumul subvențiile acordate agenților economici in baza Legii 76/2002. Cuantumul subventie pentru incadrarea absolventilor este de 900 lei, incepand cu 01.12.2016

anofm-400x230
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui aduce la cunostinta tuturor agenților economici din judetul Vaslui ca începând cu luna decembrie se aplică prevederile OUG 60/2016 care aduce modificări importante a Legii76/2002 privind acordarea subvențiilor.
Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolventi ai unor instituții de învățământ primesc lunar pe o perioadă de 12 luni pentru fiecare absolvent încadrat o sumă în cuantum de 900 lei.
Angajatorii care incadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar o sumă in cuantum de 900 lei timp de 18 luni.

Nu beneficiază de aceasta subventie :

• Angajatorii care au obligația potrivit legii de a încadra în muncă absolvenți ai instituțiilor de învățământ;
• Angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă cu absolvenții instituțiilor de învățământ;
• Angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este deținută de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alți angajatori care au beneficiat de cel puțin una dintre facilitate, a căror raporturi de muncă cu angajatorul care a beneficiat de facilitate au încetat prin demisie, conform prevederilor legale în ultimii 2 ani;
• Angajatorii care la data solicitării acordării măsurii de stimulare a ocupării forței de muncă se află în situația de insolvență, în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare specială, care au activități suspendate sau restricții asupra acestora.
Subvenția se acordă proportional cu timpul efectiv lucrat de absolvent, precum și pentru perioadele în care persoana se află în concediul de odihnă. Nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate.
Modificarile si completarile mentionate anterior vor intra in vigoare din data de 01.12.2016, pana la acesta data sunt aplicabile prevederile legislative in vigoare.

.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *