sâmbătă , 19 septembrie 2020, 01:30
Home / Local / Actualitate / “Parteneriat pentru incluziune!”

“Parteneriat pentru incluziune!”

dsc_0146
Sala de conferințe a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a gazduit conferința de închidere a proiectului “Parteneriat pentru incluziune!” – derulat de un consorțiu de 9 instituții – Fundația ”Alături de Voi” România-promotor, în parteneriat cu: DGASPC Vaslui, DGASPC Iași, Asociația Alternative Sociale, Asociația Salvați Copiii, Fundația COTE, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundația Star of Hope România și Fundația World Vision România-birourile Iași și Vaslui.
Echipa de proiect a parcurs aproximativ 20.000 de km pentru a duce informația în mediul rural. Prin acest proiect, echipa de proiect a ajuns în toate comunele din județele Iași și Vaslui, unde a oferit servicii integrate tinerilor, sub forma Caravanei mobile de informare. De asemenea, ONG-urile partenere au dezvoltat șapte noi servicii destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iași, Vaslui, Constanța și Mureș.
În cadrul conferinței de presă de închidere a proiectului au fost difuzate filme făcute în aceste deplasări și imagini din cadrul serviciilor nou înființate, prezentandu-se realitățile satului românesc.
Proiectul a fost finanţat în cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situaţii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014.
Valoarea totală a proiectului, pe perioada celor 22 luni de implementare, a fost de 3.559.231,01 lei, din care 355,923,10 lei – cofinanțarea partenerilor ca şi contribuţie proprie.
dsc_0147

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *