duminică , 20 septembrie 2020, 10:28
Home / Local / Actualitate / Aproximativ 2 tone de nuci, fără documente de provenienţă, confiscate de poliţiştii de frontieră

Aproximativ 2 tone de nuci, fără documente de provenienţă, confiscate de poliţiştii de frontieră

Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.
Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Huşi şi Brăila au confiscat 1.903,3 kg nuci, pe care trei cetăţeni români intenţionau să le comercializeze, fără a deţine documente legale.

*În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pe raza localităţii de frontieră Ghermăneşti, pentru un control de rutină, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în judeţul Galaţi, în care se afla ca pasager cetăţeanul român Cristinel B., în vârstă de 36 de ani.
La controlul efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 530,3 kg nuci, pentru care cetăţeanul român nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Bărbatul a declarat că a achiziţionat marfa dintr-o localitate din judeţul Iaşi cu intenţia de a o comercializa pe raza localităţii Tecuci.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, au oprit pentru control la trecere bac Brăila–Smârdan, o autoutilitară înmatriculată în România, în care erau cetăţenii români V.B., în vârstă de 25 ani şi G.C., în vârstă de 39 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Buzău.
În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, au fost descoperiţi, în compartimentul marfă, mai mulţi saci din rafie încărcaţi cu 1.373 kg nuci, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Cu privire la bunurile descoperite, cetăţenii în cauză au declarat că le-a achiziţionat de pe raza judeţului Tulcea, de la mai multe persoane, cu intenţia de a le comercializa.

În cele două cazuri nucile, în valoare totală de 15.830 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *