miercuri , 23 septembrie 2020, 20:50
Home / Local / Învăţămant / Reuniune, încheiată cu succes

Reuniune, încheiată cu succes

proiect_scoala3
Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost, timp de o săptămână, gazda unor delegaţii din Grecia, Italia şi Croaţia, partenere în proiectul “FLIP: Finding Learning Innovative Paths”.
Profesorii şi elevii străini au avut parte de zile pline, lucrând împreună cu reprezentanţii gimnaziului vasluian pregătirea activităţilor din primul an de proiect, în care se doreşte crearea şi testarea de instrumente şi resurse-materiale suport pentru elevi în învăţarea în afara clasei şi crearea de resurse pentru activizarea mediului de învăţare, prin joc educaţional.
Oaspeţii au mai avut parte de o excursie în judeţul Neamţ, unde au vizitat Cetatea Neamţului, o serie de mănăstiri, au mers la lacul Roşu şi în Cheile Bicazului, întâlnindu-se, totodată, cu primarul Vasile Pavăl.
Prezenţa lor la Vaslui s-a finalizat cu o seară tradiţională, unde au gustat din bucătăria românească şi au urmărit un spectacol artistic, oferit de corala Fantasia şi Ansamblul “Floarea Dorului” de la Palatul copiilor.
Despărţirea a fost în lacrimi, partenerii Şcolii “Constantin Parfene” mulţumindu-le gazdelor pentru activităţile organizate.
“Nu ştiu dacă vom reuşi să fim la înăţimea voastră, atunci când vom fi gazde. Au fost zile de neuitat. Plecăm cu un alt sentiment faţă de România şi Vaslui. Un sincer bravo”, a precizat reprezentantul Şcolii din Zagreb (Croaţia).
Scopul proiectului este valorificarea celor mai bune practici de la nivel european pentru dezvoltarea competenţelor cheie transversale ale elevilor, prin elaborarea şi testarea unui set de instrumente pentru aplicare la clasă a metodologiei Flipped Classrom (clasă inversată), bazată pe utilizarea TIC şi a resurselor educaţionale deschise şi crearea unui mediu de învăţare mai activ, într-o perioadă de doi ani.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Campanie de donare de sânge în Episcopia Hușilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în Episcopia Hușilor, a fost demarată o nouă campanie de …

Zăpodeni, cea mai mare dezvoltare din istoria comunei

Comuna Zăpodeni traversează o adevărată perioadă de înflorire cum nu s-a văzut nici pe timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *