duminică , 20 septembrie 2020, 12:41
Home / Local / Învăţămant / Liceul “Ion Mincu”, în sărbătoare

Liceul “Ion Mincu”, în sărbătoare

scoala_vaslui
Timp de cinci zile, elevii Liceului “Ion Mincu” (LIM) Vaslui au participat la manifestări cultural-artistice şi activităţi educative, dedicate Zilelor liceului. Săptămâna a debutat cu întreceri sportive (tenis de masă, fotbal), cu activităţi în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” Vaslui, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui. Ziua de miercuri, 9 noiembrie, a fost dedicată concursurilor şi activităţilor ştiinţifice, artistice şi sportive. Este cunoscut faptul că între Liceul Tehnologic „Ion Mincu” şi Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad este o foarte bună colaborare, ca urmare, joi, 10 noiembrie, actorii teatrului au evoluat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase” cu piesa de teatru „Take, Ianke şi Cadâr”, o comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi care a încântat spectatorii, având un real succes. Ziua de vineri, 11 noiembrie, a fost dedicată dezbaterii pe tema colaborării eficiente şcoală-agent economic, fiind invitaţi la această activitate reprezentanţii agenţilor economici care au încheiat parteneriate cu liceul.
Şcoala este una din instituţiile centrale ale comunităţii, are roluri specifice şi nu se poate dezvolta fără a ţine cont de specificul comunităţii în care funcţionează.
Parteneriatul şcoală-agenţi economici oferă elevilor acestui liceu posibilitatea transmiterii unor valori precum responsabilitatea, respectul pentru muncă şi valorile produse de către aceasta. S-a subliniat rolul şi importanţa efectuării practicii de specialitate şi curente desfăşurată în cadrul atelierelor şi laboratoarelor specifice din cadrul unităţii dintre care amintim: atelierul de construcţii, atelierul de mecanică şi instalaţii, atelierul de industrie alimentară, atelierul de gastronomie, atelierul de estetică, atelierul de comerţ ş alimentaţie publică.
A fost lansat primul număr, şi nu ultimul, al revistei „Pagini din istoria LIM Vaslui”.
Ziua de 11 noiembrie a fost, de asemenea, un bun prilej de a face cunoscute rezultatele proiectului Erasmus^ ”Internship – Opportunity to close the gap between theory and practical reality”, proiect pe care liceul l-a derulat timp de doi ani şi care a avut drept scop principal ca 99 de elevi să efectueze stagii de pregătire practică la agenți economici europeni, stagii ce i-au adus un pic mai aproape de integrarea pe piața muncii, atât din România, cât şi din Europa.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *