sâmbătă , 20 octombrie 2018, 17:39
Home / Local / Actualitate / Aproximativ 10.000 ţigarete ascunse, depistate la controlul de frontieră

Aproximativ 10.000 ţigarete ascunse, depistate la controlul de frontieră

img2
Echipele comune de control din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Albiţa şi Sculeni au descoperit aproximativ 10.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova pe care patru bărbaţi au încercat să le introducă ilegal în ţară prin sustragerea de la controlul de frontieră.

*În ziua de 16 noiembrie a.c., in intervalul orar 09.00- 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară cetăţenii români Mihai R. si Florentin C., în vârstă de 31, respectiv 39 de ani, care conduceau doua camioane, înmatriculate în judeţul Constanţa.
*În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru intrarea în ţară, cetăţeanul român Vitalie B, în vârstă de 34 de ani, care conducea un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra autovehiculelor, in urma carora politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit ascunse în compartimentul roţii de rezervă a autoturismului şi în cabinele camioanelor, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 9.020 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 2.030 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 22.000 lei.

*Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au solicitat inspectorilor vamali efecuarea unui control amănunţit asupra unui autocar înmatriculat în R. Moldova, condus de cetăţeanul din Republica Moldova Vasile C., în vârstă de 32 de ani, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Chişinău-Oradea. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunsă în filtrul de aer al autocarului cantitatea de 960 ţigarete marca River de provenienţă Duty Free. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii bunurilor in valoare totală de 432 lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET

Poliția Română, împreună cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire …

Tânăr căutat de autoritățile din R. Moldova, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *