marți , 29 septembrie 2020, 03:25
Home / Local / Învăţămant / Mai puţine burse „Bani de liceu

Mai puţine burse „Bani de liceu

bani-de-buzunar-500x375

În urma soluţionării contestaţiilor, numărul total al beneficiarilor din judeţ ai ajutorului guvernamental „Bani de liceu” a scăzut. Dacă, iniţial, Ministerul Educaţiei aprobase pentru Vaslui 3.080 de burse, adică exact numărul dosarelor depuse şi considerate eligibile după anchetele sociale, ieri, după soluţionarea contestaţiilor, s-a afişat o listă cuprinzând doar 3.078 de beneficiari.
„Conform Notei de aprobare nr. 1228/28.10.2016 a listei privind numărul beneficiarilor Programului naţional «Bani de liceu» pentru anul şcolar 2016-2017, numărul beneficiarilor cu venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 de lei a fost de 44.701. (…) Prin centralizarea contestaţiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti, a rezultat un număr total de 93 de contestaţii aprobate pentru a fi introduse în lista de beneficiari care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, având un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 de lei, şi şase ştergeri din lista iniţială de beneficiari, în urma reevaluării dosarelor, astfel că numărul final de beneficiari pentru anul şcolar 2016-2017 este de 44.788”, a anunţat secretarul de stat Monica Cristina Anisie, preşedintele comisiei „Bani de liceu”.
Potrivit legislaţiei în vigoare, liceenii ar urma să primească bursa lunară în valoare de 180 de lei pe toată perioada cursurilor din acest an şcolar, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Este bine de ştiut că norocoşii pot pierde oricând acest ajutor guvernamental dacă vor depăşi 20 de absenţe nemotivate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un primar vasluian a fost ales fără să se voteze

Sorin Scutelnicu a fost reales primar al comunei Gârceni, cu o majoritatea covârșitoare. Din păcate, …

Social-democrații pot pierde posturile de viceprimar la Vaslui: Se naște o alianță PNL-USR în consiliul local!

PSD nu va mai avea majoritatea în Consiliul Local al municipiului Vaslui. În urma alegerilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *