vineri , 18 septembrie 2020, 19:45
Home / Local / Actualitate / Cisternă cu GPL, răsturnată la Valea Grecului

Cisternă cu GPL, răsturnată la Valea Grecului

comunicat-presa_cisterna1-2
O cisternă plină cu GPL, din Republica Moldova, s-a răsturnat aseară pe DE581, pe raza localității Valea Grecului. Imediat, pompierii de la Secția Huși, sprijiniți de colegi de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), au intervenit la locul producerii evenimentului, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
La fața locului a fost prezent și prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan, care a coordonat întreaga operațiune, alături de inspectorul șef al IJSU, col.Gheorghe Blagoci, și șeful Secției Huși, căpitan Bogdan Apetrei.
”La ora 22 am fost înștiințat de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență despre eveniment. În zonă au fost asigurate toate măsurile de prevenire, ținând cont că existau premisele unor scurgeri de gaze. S-a circulat pe un singur sens de mers, iar ambulanțele au fost dirijate pe un drum secundar. Circulația a fost oprită doar în momentul când a fost transvazată cantitatea de GPL într-o altă cisternă, ajunsă din R. Moldova, după care s-a reușit, cu ajutorul unei macarale adusă de la o firmă privată, să repunem pe picioare autotrenul și să-l urcăm pe un trailer, pentru a degaja drumul. În acest moment se circulă normal pe DE581.
Mulțumesc lucrătorilor de la E.ON, care ne-au pus la dispoziție un generator electric, astfel încât operațiunea de transvazare să se desfășoare în condiții normale. La mulțumesc și colegilor de la Poliția Rutieră, Detașamentul de pompieri Huși și IJSU, pentru modul cum au acționat.
Participanților la trafic le cer scuze pentru disconfortul creat”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.
Nu au fost înregistrate victime și nici scurgeri din cisternă. Cauzele producerii evenimentului sunt viteza și defecțiunile tehnice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *