marți , 19 februarie 2019, 06:23
Home / Local / Actualitate / Oaspeţii Ministrului Educaţiei din Moldova

Oaspeţii Ministrului Educaţiei din Moldova

alexandru-mita
O delegaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, formată din inspectorul şcolar şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandru Mîţă, şi directorul Casei Corpului Didactic Vaslui, Cristinel Popa, s-a deplasat la Chişinău, unde s-a întâlnit cu viceministrul Educaţiei din Republica Moldova, Elena Cernei, discuţiile axându-se pe problematica formării cadrelor didactice din şcolile moldovene, iar oferta făcută de Casa Corpului Didactic din Vaslui ar putea, în parte, acoperi aceste necesităţi de formare.
Pe de altă parte, cursurile gratuite, realizate în Parteneriatul Strategic Erasmus^ „Comics in Teaching Languages/La BD en clase de langues” (laureat al premiului European Language Label 2016), destinate profesorilor de limbi moderne, de educaţie plastică şi celor de noi tehnologii, vor îmbunătăţi stilul de predare şi vor crea premisele unei colaborări efective între şcolile din Republica Moldova şi cele din judeţul Vaslui.
“10 profesori din Republica Moldova vor participa, pe 9 mai 2017, la Conferinţa Internaţională-eveniment de multiplicare al Parteneriatului Strategic Erasmus^ <>. Până la acest eveniment, vor fi organizate cursuri de formare pentru profesorii moldoveni, în vederea integrării în grupul de studiu al noii metode promovate de proiect: predarea limbilor moderne prin benzi desenate”, a spus Alexandru Mîţă.
De asemenea, profesorilor moldoveni li se vor pune la dispoziţie şi alte cursuri de formare în noi tehnologii şi în didactica limbilor moderne, rezultate din diferite proiecte europene anterioare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *