sâmbătă , 19 septembrie 2020, 00:20
Home / Local / Actualitate / In memoriam Mihail Sadoveanu

In memoriam Mihail Sadoveanu

sadoveanu
Îndrumaţi de bibliotecarul şcolii, Olga Grijincu, şi învăţătoarele Adriana Moraru şi Monica Coman, elevii clasei a III-a C, Step by Step, de la Şcoala “Constatin Parfene”, au studiat o parte din biografia şi opera celui care a fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician şi om politic român, originar din Paşcani, judeţul Iaşi. Cu talent şi entuziasm, cei mici au intrat în pielea personajelor lui Sadoveanu, dramatizând o şezătoare cu marele povestitor şi învăţătorul său, domnul Trandafir, precum şi un fragment din Dumbrava Minunată.
Pentru a demonstra că au înţeles pe deplin cine a fost Mihail Sadoveanu şi cât de bogată este moştenirea lăsată urmaşilor, elevii clasei a III-a C Step by Step au participat la un concurs cu întrebări din viaţa şi opera marelui povestitor.
Toate momentele pregătite au fost atent urmărite şi apreciate de invitaţi, elevi, cadre didactice şi părinţi. A fost un moment de aducere aminte pentru toţi cei prezenţi, care au promis că vor citi sau relua lectura operei lui Mihail Sadoveanu, un scriitor român de referinţă pentru literatura noastră care nu trebuie uitat.
„Am fost impresionată de talentul micilor actori, de costumele acestora, de plăcerea cu care şi-au interpretat rolurile, şi, mai ales de importanţa pe care au dat-o pregătirii tematicii pentru concurs referitoare la viaţa şi opera marelui scriitor, Mihail Sadoveanu. A fost o activitate reuşită, pe placul tuturor celor prezenţi”, a declarat prof. Daniela Nane, directorul Şcolii “Constantin Parfene” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *