marți , 22 septembrie 2020, 10:02
Home / Local / Actualitate / Gospodarii inundate in comuna Dragomiresti

Gospodarii inundate in comuna Dragomiresti

drum-doagele1
Peste 30 de gospodării din localitatea Doagele au fost inundate, duminică, în urma revărsării pârâului Lipova care tranzitează satul, însă fără a se impune evacuarea de persoane din case.
De asemenea, drumul judeţean DJ 241C, care face legătura între drumul naţional DN 2F Vaslui – Bacău şi localitatea Doagele, este blocat, după ce acelaşi râu a revărsat peste un podeţ, nivelul apei depăşind 50 de centimetri.
La solicitarea autorităţilor locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a trimis în zonă zeci de pompieri, care acţionează pentru evacuarea apei.
”La intervenţie au fost trimise şase autospeciale, cu cinci motopompe, două de mare capacitate, care intervin în primul rând pentru deblocarea drumului. Nu există case inundate şi nici persoane evacuate din locuinţe, apa intrând în curţile gospodăriilor”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.
Judeţul Vaslui se află, duminică, sub cod portocaliu de inundaţii, avertizare hidrologică valabilă în intervalul orar 12.00 – 24.00 pe râul Bârlad, pe sectorul cuprins între staţiile hidrologice Băceşti şi Vaslui, din cauza propagării viiturilor formare anterior în amonte.
În acest context, la nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Astfel, a fost operaţionalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenţie specifice şi au fost pre-alarmate turele libere ale inspectoratului.
”Evoluţia fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluţia situaţiei din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice”, susţin reprezentanţii ISU Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Câți elevi și profesori sunt infectați cu Covid-19 după prima săptămână de școală!

După prima săptămână a noului an şcolar, la nivelul judeţului Vaslui doar 9 elevi sunt …

O familie din Banca s-a trezit fără locuință, după ce aceasta a fost distrusă de un incendiu

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *