duminică , 27 septembrie 2020, 05:41
Home / Local / Actualitate / Aproximativ 45.000 ţigarete ascunse, depistate la controlul de frontieră

Aproximativ 45.000 ţigarete ascunse, depistate la controlul de frontieră

img3
În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit aproximativ 45.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova pe care doi bărbaţi cu cetăţenie română şi R. Moldova încercau să le introducă ilegal în ţară, prin sustragerea de la controlul de frontieră.

*În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar marca Setra, înmatriculat în judeţul Vaslui, cu destinaţia Italia, Mihail C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse în mai multe colete aparţinând lui Mihail C., în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 38.400 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.
*Aproape la miezul nopţii, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Lituania, Iurie C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse sub capotă, sub şi după bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 6.000 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigărilor în valoare totală de 9.990 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.
* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei misiuni specifice în zona de competenţă, au descoperit şi ridicat, în vederea comfiscării, 340 tigarete diferite marci şi 13,5 litri alcool. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 624 lei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *