vineri , 16 noiembrie 2018, 15:24
Home / Local / Actualitate / Se perfecţionează în Germania

Se perfecţionează în Germania

procopiu1
Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui va implementa, în perioada 1 septembrie 2016-31 august 2017, un nou proiect Erasmus^, intitulat “Innovation Competence ans Success for the Future Professionals in the European Context”, prin intermediul căruia 26 de elevi ai liceului vor beneficia de stagii de practică în străinătate.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor din învăţământul profesional şi tehnic în vederea asigurării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.
Primul stagiu de practică are loc în perioada 6-19 noiembrie, la Dresda (Germania), la care participă opt elevi de la clasele IX-XI, ce vor dobândi noi cunoştinţe practice în domeniul electric/electronică şi automatizări. Aceştia vor avea posibilitatea de dezvoltare a competenţelor practice de proiectare computerizată şi dobândirea abilităţilor de proiectare a circuitelor electrice şi electronice, utilizând aplicaţii software de proiectare şi elemente PLC, programming pentru elevi.
“Activităţile se desfăşoară într-un laborator specializat, dotat cu echipamente de ultimă generaţie. În afara orelor de practică, elevii participă la vizite culturale şi activităţi de petrecere a timpului liber”, a declarat prof.Maria Ciulei, care însoţeşte grupul de elevi, alături de prof.Ina Clara Vlad.
Al doilea stagiu se va derula în perioada 15-28 mai 2017, la Wroclaw-Polonia. Alţi zece elevi de clasa a X-a, profil mecanică şi industrie textilă, vor acumula cunoştinţe şi abilităţi necesare dezvoltării profesionale.
Al treilea stagiu, la care participă 8 elevi de clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a, va avea loc în perioada 10-23 iunie, la Braga (Portugalia), urmând ca beneficiarii să participe la activităţi de proiectare şi realizare practică a circuitelor electrice şi electronice, activităţi de simulare a circuitelor proiectate, măsurare a mărimilor electrice rezultate, verificare şi reglare a parametrilor măsuraţi, identificarea erorilor de funcţionare a circuitelor electrice şi electronice şi remedierea acestora.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Arestați preventiv pentru infracțiunea de furt

Poliţiştii au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acestea au fost …

Pieton cu permis de conducere fals, descoperit la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *