marți , 29 septembrie 2020, 02:07
Home / Sport / Vasluiul are reprezentare la echipa naţională de fotbal feminin, Under 15

Vasluiul are reprezentare la echipa naţională de fotbal feminin, Under 15

larisa-grigore1
Fotbalul a schimbat destinul unei vasluience, originară din comuna Laza. Este vorba despre Larisa Valentina Grigore. Ea a fost descoperită prin proiectul “Fotbal şi Feminitate”, derulat de Federaţia Română de Fotbal.
“Lari”, cum o mai alintă unii prieteni, s-a născut în anul 2002 la Vaslui şi până în vara acestui an a locuit împreună cu familia sa, în Laza. Acum locuieşte în Timişoara, învaţă la Liceul cu Program Sportiv “Banatul” Timişoara şi evoluează pentru echipa de fotbal feminin CFR 1933 Timişoara.
Larisa Grigore a practicat sportul încă de la vârstă fragedă, iar în clasele primare se vedea o stea a atletismului. Nu a stat prea mult pe pistă, fiindcă era preocupată să încerce şi altceva.
“Am făcut şi handbal, eram destul de bună, numai că tot pe fotbal m-am ghidat. Mi se potrivea mai bine”, spune vasluianca.
În lumea fotbalului a intrat la vârsta de 6 ani, când a încercat balonul rotund alături de prietenii din sat, însă fotbal adevărat a practicat abia în clasa a V-a, când profesorii Nicolae Baştiurea şi Radu Ilie au selecţionat-o în echipa şcolii Laza de fotbal feminin, cu care a participat la competiţii şcolare. În vara anului 2016 a câştigat Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la fotbal feminin, faza judeţeană la gimnaziu, performanţă ce i-a adus selecţia la echipa Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, Under 14, unde a fost căpitanul echipei, selecţionată coordonată de profesorul Daniel Epure. Cu AJF, Larisa Grigore a participat la proiectul “Fotbal şi Feminitate” în luna iulie acestui an, unde a fost imediat remarcată. Alături de colegele Andreea Ciucă (Vaslui), de la lotul Under 14, şi Andreea Mălina Pălimaru (Laza), de la lotul Under 12, tânăra a participat la un stagiu centralizat de pregătire, experienţă care i-a deschis viitoarea carieră într-un mod neaşteptat, fiind remarcată de către antrenorul Florin Bugar, care a convins-o să îşi schimbe viaţa şi domiciliul.
“La Costineşti a fost perioadă fantastică din punctul meu de vedere, am învăţat cum se face un antrenament serios, cum să beau şi să mănânc sănătos, dar şi cum să mă odihnesc. Domnul Florin Bugar, după ce m-a urmărit la Costineşti, a decis să mă ia la echipa lui, CFR Timişoara, a vorbit cu părinţii mei, care au fost de acord şi m-au lăsat!”, a precizat Larisa Grigore.
Convocarea la Naţionala Under15, coordonată de Irina Giurgiu şi Alina Moraru, a venit firesc, în octombrie, la fel ca şi debutul, marţi, 1 noiembrie, în meciul România-Slovacia, disputat în localitatea clujeană Jucu, încheiat cu o remiză, scor 1-1, în care Valentina Larisa a evoluat titular, pe toată durata partidei: “Am fost convocată şi m-am dus acolo plină de speranţe şi emoţie. La antrenamente şi pe toată durata acţiunii am muncit foarte mult, am dat dovadă de seriozitate, respect, tupeu şi dorinţă, iar poziţia de titulară a venit neaşteptat. Visez să ajung o mare fotbalistă şi pentru că îmi doresc, cred că am să reuşesc. Ce aş spune lumii? Lăsaţi copiii să facă sport, e cel mai bun lucru pentru a avea un organism sănătos!”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Șase cluburi sportive primesc finanțări nerambursabile de la CJ Vaslui

Șase entități sportive primesc în acest an finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. …

Vasluienii Radu Bumbu și Andrei Cumpănă au câștigat Terraqua Open Bistrița la tenis de câmp

Vasluienii Radu Bumbu și Andrei Cumpănă au fost în prim plan la turneul de tenis …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *