joi , 20 septembrie 2018, 10:17
Home / Local / Actualitate / Campioni naționali la dans sportiv

Campioni naționali la dans sportiv

dans-sportiv3
La Sibiu a avut loc Campionatul Național de dans sportiv. La clasa E (10-11 ani) au participat 58 de perechi din toată țara, trecând prin calificări, optimi, sferturi, semifinală și finală. În finală au ajuns 6 perechi din Reghin, Sibiu, București, Piatra Neamț, Reșița și Vaslui. Rezultatul a fost pe măsură, reprezentanții Vasluiului, Maria Andrada Mihăiuc și Ionuț Alexandru Sava, fiind declarați campioni naționali la această clasă.
Aceeași experiență plăcută a avut-o și anul trecut la campionatul național de clase, organizat la Cluj, fiind declarați campioni naționali la clasa Hobby. Toamna aceasta a început cu debutul în ciclul gimnazial, clasa a V-a, dar și cu competiții sportive foarte importante. În septembrie a avut loc la Sibiu concursul internațional WDSF Transylvanian Grand Prix, încheiat cu locul I. Sunt mici, dar au ştiu bine că pe ringul de dans este nevoie de pasiune, graţie şi concentrare, pentru a fi cei mai buni. De trei ani, Andrada şi Alexandru au un program foarte strict. Sunt atenţi la ce mânâncă, fac sport şi lucrează cu unii dintre cei mai buni antrenori, Silviu Cojocariu și Alexandra Luțic. Au învăţat că tehnica face diferenţa. Dincolo de performanţele de pe ringul de dans, Andrada şi Alexandru sunt preocupaţi şi de şcoală, unde au note foarte bune. Succesul are însă şi un preţ. De câţiva ani, de când au intrat în vâltoarea competiţiilor, Andrada şi Alexandru nu au fost în nicio vacanţă. Pentru ei, cea mai mare supărare este să nu poată ajunge la sala de sport.
Dansul presupune însă şi efort financiar, în special pentru costumele de concurs, deplasările la concursuri și cantonamentele care au loc in Iași, Tîrgu Mureș, Reghin, Timișoara. Părinții sunt alături de ei, dar au nevoie și de sprijinul celor care vor să susțină performanța. Cei care doresc să le fie alături pot fi răsplătiți cu prezența lor la diferitele evenimente speciale din viața lor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

După gratii, după ce a furat un telefon

Un tânăr de 16 ani, din orașul Negrești a fost arestat preventiv 30 de zile …

Serviciul Ro-alert va fi testat la nivel de Vaslui

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea funcționării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *