luni , 21 septembrie 2020, 01:39
Home / Local / Actualitate / Olimpicii, evidenţiaţi la Topul Firmelor

Olimpicii, evidenţiaţi la Topul Firmelor

dsc_0116
Ionel Constantin, preşedintele Camerei de Comert, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, a ţinut să evidenţieze în cadrul Topului Judeţean al Firmelor, găzduit de sala Teatrului “V.I. Popa” Bârlad, performanţa în educaţie. Reprezentantul mediului de afaceri vasluian a ţinut să-i urce pe scenă pe elevii Andrei Popa şi Andrei Chiriac, alături de profesorii lor, Dan Pracsiu şi Nicu Vlad, cei care au dus numele Vasluiului pe cele mai înalte trepte la olimpiadele naţionale şi internaţionale de informatică.
Andrei Popa, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a avut parte de unul dintre cei mai buni ani, obţinând două medalii de argint la concursurile internaţionale.
La Balcaniada de Informatică, vasluianul a terminat pe locul 6 la individual, obţinând medalia de argint, rezultat ce a contribuit la clasarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni.
Însă, cea mai importantă performanţă pentru informatica vasluiană a fost atinsă la Olimpiada Internaţională de la Kazan, unde elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad a obţinut medalia de argint.
La faza naţională a Olimpiadei de informatică, Andrei Popa a obţinut o menţiune şi medalia de argint.
Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, a fost în primii 25 de concurenţi de la Olimpiada de Informatică a Ţărilor Europei Centrale de la Piatra Neamţ, obţinând medalia de bronz.
El este pregătit de profesorul Dan Pracsiu, unul dintre antrenorii lotului României de Informatică, care din acest an şcolar a devenit titularul Liceului “Emil Racoviţă” Vaslui.
Anul acesta, informatica vasluiană a obţinut rezultate remarcabile, clasându-se pe locul doi Olimpiada Naţională de Informatică, după Bucureşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …