marți , 13 noiembrie 2018, 23:56
Home / Local / Actualitate / Prefectul Isabel Bogdan, prezent la Topul Firmelor

Prefectul Isabel Bogdan, prezent la Topul Firmelor

dsc_0106
Prefectul Isabel Bogdan şi subprefectul Mircea Gologan au participat la Topul Judeţean al Firmelor, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui la Teatrul „V.I. Popa” din Bârlad şi care a adunat zeci de oameni de afaceri din judeţ, directori de deconcentrate şi aleşi locali.
Întâlnirea a fost un bun prilej de evidenţiere a excelenţei în afaceri, iar cei care au luat cuvântul au remarcat performanţele obţinute de anumiţi oameni de afaceri în domeniile în care activează.
Prefectul Isabel Bogdan i-a felicitat pe reprezentanţii firmelor premiante şi le-a cerut acestora ca prin activităţile lor să reiese faptul că Vasluiul nu poate fi catalogat drept una dintre cele mai sărace zone din ţară şi Europa.
„Este o perioadă dificilă, din care mai bine de 46 la sută din intreprinzători sunt foarte afectați de situația economică actuală, iar mai bine de 10 la sută dintre oamenii de afaceri resimt evoluțiile economice la un nivel ridicat. Capacitatea redusă a mediului de afaceri local de a oferi locuri de muncă pe măsura cererii din județ, activitățile economice slab dezvoltate comparativ cu nivelul economic regional și național, capacitatea scăzută a mediului de afaceri local de a susține investiții pentru dezvoltare, insuficiența capitalului autohton și nivelul foarte redus al investițiilor străine la nivel județean au condus la catalogarea județului Vaslui ca una dintre cele mai sărace zone din Regiunea Nord-Est din România și din Europa. Cu toate acestea, nu trebuie să ne fie rușine, Vasluiul nefiind cu nimic mai prejos față de restul județelor din regiunea Moldovei și din țară. Avem 300 de firme clasate pe primul loc în Topul Județean al Firmelor, iar alte 1.000 se situează pe locurile II-X. O parte din ele se regăsesc și în Topul Național. Este o dovadă a seriozității mediului de afaceri vasluian, iar pentru acest lucru vă transmit sincere felicitări. Ne dorim un mediu de afaceri sănătos, care să creeze locuri de muncă, să reducă șomajul, să ridice nivelul de trai al populației, să stopeze migrația cetățenilor în afara țării și să șteargă de pe cartea de vizită a Vasluiului blazonul de cea mai săracă zonă din România”, a spus prefectul Isabel Bogdan.
Potrivit Topului întocmit de CCIA, peste 1.300 de firme vasluiene au fost evidenţiate în cadru festiv, cei mai merituoşi patroni fiind recompensaţi cu diplome de excelenţă.
dsc_0113dsc_0094

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reținut pentru infracțiuni cu violență

Un bărbat de 27 de ani, din localitatea Horga, comuna Epureni a fost reținut pentru …

Căutat de autoritățile italiene, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi predat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *