vineri , 18 septembrie 2020, 22:32
Home / Local / Actualitate / Mândria vasluienilor

Mândria vasluienilor

rotaria1
Rotaria a adus numele Vaslui pe buzele multor persoane, spectatori la concertele susţinute de renumita fanfară în cadrul Festivalului Internaţional de muzică instrumentală cu specific tradiţional şi păstoresc de la Balingen (Germania).
Copiii coordonaţi de profesorul Romeo Tălmaciu au onorat invitaţia maestrului Manfred Stingel, un mare specialist în domeniul artistic, unde au concurat alături de alte 20 de fanfare din Europa. Prezenţa scenică şi interpretativă a Rotaria a fost imediat remarcată, publicul ovaţionându-i pe reprezentanţii Vasluiului minute în şir, iar prestaţia lor artistică a fost răsplătită, de fiecare dată, cu aplauze.
“Rotaria a fost pentru a treia oară prezentă în acest loc deosebit, într-o formulă nouă, ţinând cont de generaţiile de copii. Şi de această dată, Rotaria a demonstrat că îşi merită locul în topul celor mai renumite formaţii, surprinzând, ca de fiecare dată, prin repertoriul bogat, tehnica instrumentală şi interpretare de excepţie. Nu putem remarca comportamentul ireproşabil al copiilor pe durata prezenţei noastre în Germania”, a spus Romeo Tălmaciu.
Daniel Macarov a ridicat sala în picioare, interpretând superb “Carnavalul din Veneţia” la trompetă, iar Costel Enea a reuşit să surprindă prin mânuirea perfectă a pianului şi clarinetului, mulţi dintre spectatori interesându-se de vârsta copiilor şi anii de studiu. Alături de Rotaria a fost şi Ştefania Spînache, care a asigurat la fiecare concert partea muzicii păstoreşti, interpretând la mai multe instrumente.
“Nu a fost uşor să trecem cu brio, încă o dată, prin acest test de valoare şi credibilitate. Când simţi reacţia publicului, aplaudând la fiecare moment interpretativ şi de exprimare scenică desăvârşită, când eşti întrebat de vârsta şi anii de studiu a fiecărui copil. De remarcat tehnica instrumentală a copiilor Rareş Buhai şi Bianca Fodor, ambii la trompetă, precum şi întreg ansamblul instrumental, coordonat scenic de Codrin Tălmaciu şi Eduard Bâţu. La final, maestru Manfred, cu ajutorul translatorilor şi al prietenilor noştri, Angela şi Hans, ne-a mulţumit pentru tot ce am realizat în Germania, afirmând că suntem cu mult superiori în comparaţie cu restul fanfarelor prezente. Avem deja invitaţia pentru anul viitor, asigurându-ne că vom fi primiţi cu drag de fiecare dată”, a mai precizat dirijorul Fanfarei Rotaria.
Vasluienii au avut parte de un program încărcat, susţinând concerte la Balingen, Tailfingen, Heidenheim, Ebingen, Bad Urach, Heidenheim şi Riedlingen, însă au avut şi programe turistice la Stuttgart şi Ulm.
“În periplul nostru prin acest minunat colţ de lume am demonstrat că suntem români adevăraţi, iar Vasluiul, ce investeşte în micii artişti, se poate mândri de performanţa noastră. Mulţumesc părinţilor, conducerii Palatului copiilor, directorilor şi cadrelor didactice de la şcolile de unde provin membrii Rotariei, pentru înţelegere, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi, nu în ultimul rând, celui mai important colaborator al nostru, Primăria şi Consiliul Local, prin primarul nostru drag, Vasile Pavăl, care ne-a asigurat deplasarea la Festival”, a conchis profesorul Romeo Tălmaciu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *