joi , 13 decembrie 2018, 04:41
Home / Local / Actualitate / Consiliul Local Crețești nu poate fi dizolvat

Consiliul Local Crețești nu poate fi dizolvat

isabel_bogdan
Analizând adresa transmisă de primarul comunei Crețești, Viorel Savin, prin care este solicitată dizolvarea consiliului local datorită faptului că în lunile august, septembrie și octombrie, Consiliul Local al comunei Crețești nu a adoptat nicio hotărâre, Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui informează că la primele două şedinţe, consiliul local s-a întrunit legal, însă nu a adoptat nicio hotărâre, pe când, la ultima ședință, consiliul local nu a îndeplinit condiţia prezenţei majorităţii, prevăzută de 40 alin. (1) din Legea nr. 215/2001. Conform documentelor anexate la procesul-verbal, la şedinţa din data de 24.10.2016, a participat doar un număr de de 5 consilieri din totalul de 10 consilieri locali în funcţie.
Prin urmare, nu este îndeplinită condiția dizolvării Consiliului Local, așa cum este prevăzută la art. 55, lit. b) din Legea nr. 215/2001, întrucât numai în două şedinţe consecutive nu s-a adoptat nici o hotărâre, cea de-a treia şedinţă excede acestei prevederi, deoarece consiliul local nu s-a întrunit. Dacă primele două ședințe întră sub incidența art. 55, lit. b), cea de-a treia ședință poate fi raportată numai la art. 55, lit. a), care prevede că un consiliu local se dizolvă dacă nu se întrunește timp de două luni consecutive, cele două ipoteze neputând fi combinate și cumulate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Regatul de gheață, pus în scenă la Grădinița nr.3 Vaslui

Grădinița nr.3 Vaslui a oferit imaginea sezonului de iarnă. Preșcolarii de la grupa mare și-au …

Palatul administrativ va fi supus unei expertize seismice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să realizeze o expertiză seismică asupra clădirii Palatului Administrativ. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *