marți , 19 februarie 2019, 09:21
Home / Local / Actualitate / Festivalul fanfarelor, un succes: Marele trofeu a ajuns la Bârlad

Festivalul fanfarelor, un succes: Marele trofeu a ajuns la Bârlad

dsc_0535
Fanfara “Prietenia” Bârlad este cea care a impresionat juriul la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Fanfarelor, manifestare găzduită în acest an de Parcul Copou din Vaslui, într-un décor de toamnă autentică. Formaţia de muzică de fanfară a intrat în posesia marelui trofeu şi a unui premiu în valoare de 1.500 de lei.
“Premiul obţinut de Fanfara Prietenia este pe deplin meritat. A fost cea mai bună, în opinia juriului. Unul dintre trompetiştii fanfarei a primit un clarinet, drept premiu special”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, unul dintre organizatorii festivalului, alături de Consiliul Judeţean şi Primăria Vaslui.
Pe primul loc s-a clasat Fanfara Doagele de la Dragomireşti, care a primit un premiu în valoare de 1.200 lei. Pe podium s-au mai aflat Fanfara de la Ghergheşti (1.000 lei) şi Fanfara de la Fâstâci-Cozmeşti (800 lei).
Juriul a mai acordat cinci menţiuni în cuantum de 500 lei fiecare fanfarelor Pungeşti, Lipovăţ, Gârceni, Todireşti şi Băceşti.
“În acest an am avut în afara concursului patru fanfare de copii. Este vorba despre Rotaria Junior, Stemnic Junior Fâstâci, Zorleni şi Bălteni. Toate au primit, drept încurajare, câte un clarinet”, a mai precizat Lucian Onciu.
Juriul a mai acordat un premiu individual, în cuantum de 300 lei, unui toboşar de la Pungeşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *