vineri , 18 septembrie 2020, 18:21
Home / Local / Actualitate / Burse la “Procopiu”

Burse la “Procopiu”

index
Primăria Vaslui oferă peste 3.500 de burse şcolare, care au fost deja repartizate pe fiecare unitate de învăţământ în parte. Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) intenţionează să acorde pentru primul semestru 297 de burse. Cele mai multe sunt de merit, 237 de elevi urmând a încasa banii pentru perioada septembrie-decembrie. Alţi 58 vor primi burse de studiu, iar doi- burse sociale.
Sunt şi doi elevi care vor primi burse de performanţă. Este vorba despre Andreea Petronela Ungureanu, care a obţinut menţiune Olimpiada naţională de franceză, şi Andrei-Alexandru Chiriac, premiul II Olimpiada de Informatică.
Bursele de merit se acordă din semestrul al II-lea elevilor aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv din semestrul I pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional, care au rezultate deosebite la învăţătură, au obţinut locul I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale, ale competiţiilor sau concursurilor cultural-artistice, sportive sau tehnico-ştiinţifice naţionale.
Bursele de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care au media generală peste 7 şi nota 10 la purtare pe semestrul anterior celui în care se acordă bursa.
Bursele de ajutor social se acordă elevilor în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali: orfani, bolnavi de TBC, bolnavi de diabet, cu boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infectaţi cu HIV ori bolnavi de SIDA, care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, cu handicap locomotor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *