vineri , 18 septembrie 2020, 22:31
Home / Local / Actualitate / Infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectată cu Clostridium difficile

Infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectată cu Clostridium difficile

gethumb.php
O infirmieră din cadul Secţiei Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui s-a infectat cu bacteria Clostridium difficile, nefiind stabilit dacă aceasta a contractat infecţia în cadrul unităţii sanitare, a declarat managerul unităţii, Ana Rinder.
Cazul a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum cer protocoalele medicale, iar în în Secţia de Chirurgie au fost luate măsuri de igienizare. Conducerea spitalului vasluian a subliniat necesitatea respectării de către personalul medical şi auxiliar a unor măsuri drastice de igienă.
‘Angajata noastră s-a prezentat la Secţia de Boli Infecţioase, unde a primit tratamentul corespunzător. Medicul infecţionist nu a putut preciza dacă pacienta a contractat în spital bacteria. S-a aplicat tratamentul specific, am raportat cazul la DSP, aşa cum facem cu toate infecţiile din spital. Din păcate, nu toată lumea înţelege necesitatea respectării unor măsuri riguroase de igienă şi se ajunge la astfel de situaţii. Organizăm permanent instruiri cu personalul, avem dezinfectanţi, dar, cu toate acestea, încă mai există infecţii de acest tip’, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Spitalele vasluiene au raportat în luna octombrie la DSP Vaslui un număr de 19 infecţii nosocomiale, dintre care cele mai multe s-au înregistrat la SJU, cea mai mare unitate medicală din judeţ. Ponderea infecţiilor nosocomiale s-a înregistrat la Secţia Chirurgie a SJU, unde numărul cazurilor raportate a fost de cinci.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *