vineri , 16 noiembrie 2018, 15:59
Home / Local / Actualitate / Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se confruntă cu grave probleme financiare

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se confruntă cu grave probleme financiare

2376675
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan, a atras atenţia cu privire la faptul că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) se confruntă cu o criză financiară fără precedent.
Potrivit şefului CJ, instituţia de protecţie socială are un deficit la buget în valoare de 11.300.000 de lei.
“Este vorba despre un deficit de 4.500.000 pentru cheltuielile salariale şi 6.800.000 de lei reprezentând plăţi către furnizori. Situaţia este una foarte gravă. Căutăm soluţii să putem sprijini această instituţie cu fonduri de la bugetul judeţean, dar nu vom putea acoperi toate nevoile”, a declarat Ciprian Trifan.
Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu-Ştefănică, a afirmat că singura soluţie pentru rezolvare crizei financiare este o rectificare bugetară.
“Bugetul nostru a fost de la începutul anului mai mic decât ar fi fost necesarul, pentru că am sperat la o rectificare bugetară. Cum această corecţie nu a avut loc, suntem în situaţia de a funcţiona la nivel de subzistenţă. Consiliul Judeţean nu are la îndemână resurse suficiente, singura speranţă este la o rectificare făcută la nivel naţional. Nu ne putem gândi la varianta în care această rectificare nu va avea loc, deoarece am intra în colaps”, a precizat Ionel Armeanu Ştefănică.
DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din judeţ, cu aproximativ 2.500 de salariaţi, dintre care mai mult de jumătate sunt asistenţi maternali profesionişti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Arestați preventiv pentru infracțiunea de furt

Poliţiştii au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acestea au fost …

Pieton cu permis de conducere fals, descoperit la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *