duminică , 27 septembrie 2020, 18:08
Home / Local / Actualitate / Condiţii bune pentru recoltele anului viitor

Condiţii bune pentru recoltele anului viitor

hqdefault
După o perioadă destul de mare de secetă, care s-a manifestat pe întreg teritoriul judeţului în perioada iulie-septembrie, precipitaţiile înregistrate în ultima perioadă, cu cantităţi cuprinse între 133-251 de l/mp, au refăcut rezerva de apă din sol, asigurându-se în acest fel condiţii bune pentru activitatea din agricultură.
“Umiditatea existentă în sol în această perioadă creează condiţii foarte bune atât pentru răsărirea culturilor semănate şi care nu au putut germina ca urmare a deficitului foarte mare de umiditate din stratul superficial al solului, cât şi pentru executarea arăturilor, pregătirea terenului şi continuarea semănatului culturii de grâu. De asemenea, sunt asigurate condiţii pentru efectuarea arăturilor de toamnă. Până în momentul de faţă, au fost semănate 44.595 de hectare, ceea ce reprezintă 46% din programul stabilit de producătorii agricoli în această toamnă (96.050 de ha). Pe teritoriul agricol al judeţului au fost semănate 24.320 de ha cu grâu, 18.250 de ha cu rapiţă, 1.260 de ha cu plante de nutreţ, 130 de ha cu triticale şi 355 de ha cu legume”, a declarat Gigel Crudu, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui.
Dacă agricultorii nu reuşesc să însămânţeze pământul în această lună, riscă să înregistreze pierderi foarte mari la culturi. În paralel cu aratul şi semănatul, se derulează şi campania de recoltare, care se apropie de final.
“Potrivit ultimelor informaţii furnizate de prooducătorii agricoli, porumbul este recoltat în procent de 84%, cu o producţie medie de 2.300 de kg/ha, floarea-soarelui de pe 94%, cu o producţie medie de 1.406 kg/ha, soia de pe 63%, cu o producţie medie de 1.940 de kg/ha, viţa-de-vie de pe 9.709 ha, cu o producţie medie de 7.203 kg/ha, iar sfecla de zahăr de pe 300 de ha, cu o producţie de 40 de tone/ha”, a menţionat Gigel Crudu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *