duminică , 20 septembrie 2020, 17:36
Home / Local / Actualitate / Doar 15 vasluieni au cont aprobat de Casa de Pensii

Doar 15 vasluieni au cont aprobat de Casa de Pensii

index
Vasluienii care vor să iasă la pensie pot afla mult mai rapid cât au cotizat la sistemul de pensii şi când pot cere retragerea din activitate.
“Casa Naţională de Pensii Publice(CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informaţii precum stagiul de cotizare sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente”, a declarat Isabel Bogdan, directorul Casei Judeţene de Pensii Vaslui.
Potrivit acesteia, vasluienii interesaţi de astfel de informaţii le pot accesa online, la adresa www.cnpp.ro/home, accesând fereastra „De ce să îmi fac cont?” şi urmând întocmai paşii indicaţi acolo. Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.
Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu „steluţă” sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.
Formularul conţine date de identificare precum numele şi prenumele, codul numeric personal, adresa de e-mail, actul de identitate, adresa de domiciliu.
“Cererea trebuie dusă la sediul Casei de Pensii . După finalizarea completării formularului, acesta se printează, pentru a putea fi semnat în original. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Judeţene de Pensii(CJP) Vaslui, la Registratură, împreună cu actul de identitate în original şi copie. Cererea va fi procesată şi aprobată, după care datele de acces, adică numele de utilizator şi parola, vor fi transmise solicitantului, pe adresa de e-mail specificată de acesta în cerere.Trebuie precizat faptul că solicitanţii care deţin astfel de conturi vor putea obţine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 1 aprilie 2001, iar în ceea priveşte condiţiile de pensionare se pot obţine informaţii cu privire la data ieşirii la pensie, nu şi amănunte în legătură cu auantumul acesteia”, a precizat, Isabel Bogdan.
În prezent doar 15 pesrsoane din judeţul Vaslui au cont aprobat de CNPP.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *