duminică , 20 septembrie 2020, 12:56
Home / Local / Actualitate / Primarul comunei Oşeşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie

Primarul comunei Oşeşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie

DSC_0144
Primarul comunei Oşeşti, Grigore Lefter, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Iaşi pentru fapte de corupţie.
Cu toate că decizia de condamnare este una definitivă, Instituţia Prefectului nu poate organiza în perioada următoare alegeri anticipate, atribuţiile edilului fiind preluare de viceprimarul în funcţie.
„Procedura este de durată. Chiar dacă avem de-a face cu o condamnare definitivă, sunt câţiva paşi de urmat, o discuţie despre organizarea de alegeri anticipate fiind acum prematură. Decizia Curţii de Apel trebuie comunicată în scris Primăriei Oşeşti, apoi noi trebuie să fim anunţaţi în mod oficial. Se emite ordin al prefectului care poate fi contestat în instanţă de actualul primar. În acest timp prerogativele primarului sunt preluate de viceprimarul în funcţie, urmând să fie ale un nou viceprimar. În funcţie de ce se întâmplă în instanţă, vom putea spune când se organizează alegeri”, a declarat subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.
Grigore Lefter a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, după ce au fost sesizate nereguli în derularea unui proiect cu fonduri europene vizând modernizarea unui drum din comuna Oşeşti. Edilul mai avea o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul pe post de consilier, însă aceasta nu l-a împiedicat să candideze la alegerile locale din luna iunie.
El se află la al treilea mandat în fruntea comunei Oşeşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Doi bârlădeni, reținuți de polițiști, după ce au provocat un scandal într-un bar, agresând mai multe persoane

Poliţiştii bârlădeni au reţinuți doi bărbați din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor …

Un moldovean a trecut înot Prutul, în speranța că își va găsi un loc de muncă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un bărbat din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *