miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:38
Home / Local / Actualitate / Participare record la “Constelaţia Necunoscută”

Participare record la “Constelaţia Necunoscută”

dsc_0798
Cel mai vechi festival de muzică pentru copii şi tineri din România, “Constelaţia Necunoscută”, s-a bucurat de un real succes. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, a înregistrat o nouă participare record. Aproape 150 de solişti, grupuri şi formaţii din toată ţara au ţinut să urce pe scena festivalului, ajuns la cea de a 46-a ediţie.
“Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea participare. Am avut o prezenţă dublă faţă de anul trecut. Mă bucur că acest festival este apreciat la nivel naţional. Am avut copii şi tineri din aproape toată ţara”, a spus Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Vaslui.
Anul acesta, în festivalul au concurat şi reprezentanţi din R.Moldova, Ucraina şi Bulgaria, iar juriul a fost unul generos, coordonat de tudor Turcu, şi care a avut în componenţă Iurie Lepcic din Cernăuţi, Ucraina, Rumiona Nacheva,din Bulgaria, Sandi Vavcik,din Slovenia, interpreta Doina Moroşanu , George Vanvu, Radio Iaşi, compozitorii Claudiu Bulete, Marcel Iorga şi Dumitru Jijie.
Organizatorii au reuşit să o aducă în recital şi pe câştigătoarea primei ediţii, din 1971, vasluianca Doina Moroşanu. Vasluienii i-au mai putut asculta pe DYA, Isabela Niţică, Alexandra Haidău şi Daria Tanasă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *