marți , 23 octombrie 2018, 20:55
Home / Local / Actualitate / Participare record la “Constelaţia Necunoscută”

Participare record la “Constelaţia Necunoscută”

dsc_0798
Cel mai vechi festival de muzică pentru copii şi tineri din România, “Constelaţia Necunoscută”, s-a bucurat de un real succes. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, a înregistrat o nouă participare record. Aproape 150 de solişti, grupuri şi formaţii din toată ţara au ţinut să urce pe scena festivalului, ajuns la cea de a 46-a ediţie.
“Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea participare. Am avut o prezenţă dublă faţă de anul trecut. Mă bucur că acest festival este apreciat la nivel naţional. Am avut copii şi tineri din aproape toată ţara”, a spus Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Vaslui.
Anul acesta, în festivalul au concurat şi reprezentanţi din R.Moldova, Ucraina şi Bulgaria, iar juriul a fost unul generos, coordonat de tudor Turcu, şi care a avut în componenţă Iurie Lepcic din Cernăuţi, Ucraina, Rumiona Nacheva,din Bulgaria, Sandi Vavcik,din Slovenia, interpreta Doina Moroşanu , George Vanvu, Radio Iaşi, compozitorii Claudiu Bulete, Marcel Iorga şi Dumitru Jijie.
Organizatorii au reuşit să o aducă în recital şi pe câştigătoarea primei ediţii, din 1971, vasluianca Doina Moroşanu. Vasluienii i-au mai putut asculta pe DYA, Isabela Niţică, Alexandra Haidău şi Daria Tanasă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Miliția a fost atracția zilei la Retro Parada Toamnei

Iubitorii de maşini istorice şi-au dat întâlnire în centrul Vasluiului, acolo unde s-a desfăşurat Retro …

Jandarmii au împărțit amenzi hoților de lemne

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui a aplicat 17 sancțiuni contravenționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *