sâmbătă , 15 decembrie 2018, 08:53
Home / Local / Actualitate / Dacia din 1970, vedeta Retro Paradei de la Vaslui

Dacia din 1970, vedeta Retro Paradei de la Vaslui

dsc_0772
Centrul Vasluiului a fost gazda Retro Parada Toamnei 2016, manifestare ce a reunit câteva din cele mai celebre automobile de epocă. Peste 20 de maşini ale unor pasionaţi din Vaslui, Bârlad şi Huşi au putut fi admirate pe viu în centrul civic. Bijuteriile pe patru roţi au atras sute de vizitatori curioşi dornici să vadă exponate care mai rar pot fi zărite în traficul cotidian.
Unii dintre aceştia au stat de vorbă cu proprietarii pentru a afla povestea vehiculelor istorice, dar şi ce presupune recondiţionarea sau întreţinerea unui automobil de colecţie, cu o vârstă înaintată.
Vedeta evenimentului Retro Parada Toamnei 2016 a fost un IMS recondiţionat.
Nu a lipsit vestitul Austin din 1935, care a participat şi la expoziţia din primăvară.
Expoziţia a fost dominată de fosta maşină a poporului la români, modelul Dacia 1300. Grupate pe culori, ani de fabricaţie şi versiuni, Daciile care purtau vechea siglă UAP s-au numărat printre principalele atracţii ale evenimentului. Cea mai veche a fost din 1970, păstrând şi în prezent vopseaua autentică din fabricaţie.
Organizat de Retromobil Club România, filiala Vaslui, evenimentul s-a încheiat cu o paradă a automobilelor istorice pe principalele artere ale oraşului.
dsc_0768

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Episcopia Hușilor susține peste 1.000 de copii de Crăciun

Marți, 18 decembrie, începând cu ora 16, peste 1.000 de copii, proveniți din parohiile rurale …

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *