luni , 24 septembrie 2018, 07:12
Home / Local / Actualitate / Sute de copii din județul Vaslui suferă de autism

Sute de copii din județul Vaslui suferă de autism

a
Sute de copii din județul Vaslui suferă de autism, însă numai o parte dintre ei sunt cuprinși în programe de recuperare. Dacă anul trecut în județ existau 244 de copii diagnosticați cu autism, în prezent numărul acestora a ajuns la 266, din care 227 se află în familia biologică și 39 cu măsură specială de protecție.
În cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap, din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, există Centrul de Consiliere și Asistență Specializată a Copiilor cu Tulburări de Spectru Autist (Centrul TSA Vaslui) care oferă intervenții personalizate gratuite fiecărui beneficiar, în funcție de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare și disponibilitatea sa și a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru. În tulburările de spectru autist terapia este de lungă durată, iar gradul său de eficiență este crescut atunci când afecțiunea este diagnosticată timpuriu (în jurul vârstei de doi ani) și copilul începe o formă de intervenție specializată”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică, directorul DGASPC Vaslui.
Potrivit studiilor în domeniu, depistarea timpurie (la vârsta de 18-36 luni) și intervenția terapeutică adecvată cresc cu 47% șansele de recuperare și integrare socială a persoanelor cu TSA. Dacă ne raportăm la începutul anului 2013, când în județul Vaslui se înregistrau 207 de cazuri, reiese faptul că în ultimii ani numărul copiilor diagnosticați cu autism a crescut cu 59 de cazuri.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *