marți , 19 februarie 2019, 09:35
Home / Local / Învăţămant / Puține surprize la concursul pentru directori

Puține surprize la concursul pentru directori

Invatamant
Candidații la cele 198 de funcții de director și director adjunct din unitățile școlare din județul Vaslui au susținut proba scrisă care a constat într-un test grilă cu 50 de întrebări, ce au urmărit evaluarea aptitudinilor cognitive. Concursul s-a derulat în intervalul orar 10.00-12.00 la Liceul “Emil Racoviță.
Din cei 142 de participanți, doar 18 au fost respinși. Pentru a promova această probă candidații trebuiau să obțină minimum 35 de puncte. Printre cei respinși se regăsește și Ionuț Chiochiu, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui. El poate fi considerat marele ghinionist. Acesta mai avea nevoie de răspunsul corect la o întrebare, pentru a fi declarat admis. De altfel, la liceul sportiv merge mai departe doar Ramona Pavel, actualul director adjunct. Cel de-al treilea candidat, Virgil Bedicov nu a obținut, la rândul său, punctajul minim.
La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” au trecut ambii candidați: Cătălina Amarandei și Daniel Mocanu. În rest, toți directorii în funcție, înscriși la concurs, au obținut punctaje de trecere, așteptând restul probelor.
Cadrele didactice care au trecut peste această etapă vor susține alte două probe: una care constă în analiza CV-ului -realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, și apoi un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *