miercuri , 30 septembrie 2020, 17:51
Home / Local / Învăţămant / Participare numeroasă la Constelația Necunoscută

Participare numeroasă la Constelația Necunoscută

constelatia-necunoscuta1

Cel mai vechi festival de muzică pentru copii și tineri din România, “Constelația Necunoscută”, de la Vaslui, se bucură de o largă participare. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, adună aproape 150 de soliști, grupuri și formații din toată țara, dar și din Moldova, Ucraina și Bulgaria.
“Mă bucur că acest festival este apreciat la nivel național. Avem soliști din aproape toată țara, de la Iași, București, Botoșani, Piatra Neamț, Dorohoi, Constanța, Brăila, Arad, Ploiești, Focșani, Tecuci, iar din Vaslui sunt înscriși peste 20 de copii și tineri”, a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură.
Anul acesta, președintele juriului este Tudor Turcu, câștigătorul ediției din 2012 a emisiunii “X Factor”. În juriu au mai fost cooptați Rumiana Nacheva, Sandi Vovk și Iurie Levcic, alături de vasluienii Doina Moroșanu, Dumitru Jijie, Claudiu Bulete și Marcel Iorga. În afară de aceștia, printre jurați se mai regăsește George Vanvu.
“Avem șase categorii de vârstă, una dedicată grupurilor și una pentru creație, unde vom oferi trofee, diplome și medalii. Am început pregătirile acestui festival acum aproape o jumătate de an. A fost o muncă titanică și mulțumesc domnului profesor Dumitru Jijie și lui Claudiu Bulete, care au susținut și s-au preocupat pentru buna organizare a evenimentului”, a menționat Ionel Bordeianu.
Organizatorii au reușit să o aducă în recital o serie de câștigătoare a “Constelației Necunoscute”, cum ar fi Isabela Nițică, Dya, Alexandra Haidău și Daria Tănase, câștigătoarea ultimei ediții. Alături de ei vor mai concerta Tudor Turcu și Doina Moroșanu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cod Roșu de inundații în județul Vaslui!

Județul Vaslui se află sub avertizare COD ROȘU de inundații, până la ora 15:00. Ca …

S-a stins din viață profesorul Dan Ravaru!

Omul de cultură, neobositul publicist, pasionatul folclorist DAN RAVARU a plecat pe drumul fără întoarcere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *