joi , 21 martie 2019, 13:26
Home / Local / Actualitate / Patronii vasluieni nu vor să fie discriminaţi

Patronii vasluieni nu vor să fie discriminaţi

ionel-constantin
Într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui ,Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui, şi vicepreşedintele Camerei de Comerţ, Ovidiu Copacinschi, au spus că structurile pe care le reprezintă promovează la nivel naţional judeţul şi solicită aşezarea IMM-urilor pe un făgaş normal, aşa cum este în orice ţară dezvoltată.
În prezent, la nivelul Regiunii Nor Est 1, judeţul Vaslui are cel mai mic PIB, care este de aproximativ 5 miliarde de lei, în timp ce Botoşaniul are un PIB de 7,5 miliarde de lei, Neamţ de 9 miliarde de lei, Bacău de 17 miliarde de lei şi iaşi de 19 miliarde de lei. Ovidiu Copacinschi, preşedintele Asociaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a spus că organizaţia pe care o reprezintă a lasat un program de guvernare pentru perioada 2016 – 2020. În acest program sunt trasate măsurile care trebuie adoptate pentru relansarea economiei naţionale, inclusiv măsuri care se referă strict la judeţul Vaslui.
“Vrem să înceteze discriminarea patronatului român în raport cu capitalul corporaţiilor de afară. Noi, cei de la Vaslui, am venit cu completări la programul de guvernare, inclusiv la nivel regional. Vrem să înceteze şi discriminarea între Moldova şi cei din vestul ţării. Aş fi încântat ca măsurile economice propuse de noi să fie pe buzele celor care vor candida la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului şi se vor respecta în următorii patru ani”,a spus Ovidiu Copacinschi
Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui a cerut oamenilor politici de la nivel local să fie mesagerii intereselor cetăţenilor către Guvern, Parlament şi Preşedinţie.
“Dacă mergem în acest ritm, aceia din ţările subdezvoltate vor fi înaintea noastră. Am prezentat şi la întâlnirea pe care am avut-o cu comisarul european pe politici regionale, Corina Creţu, modul greoi în care autorităţile publice regionale şi judeţene se implică în parteneriate cu sectorul privat. Autorităţile nu trebuie doar să controleze şi să amendeze agenţii economici?! Am înţeles că există o uşoară lehamite din partea autorităţilor de a mai organiza evenimente în parteneriat cu patronatul şi camerele de comerţ”, a spus Ionel Constantin.
Răspunsul comisarului Corina Creţu pentru întreprinzătorii din regiunea Nord Est 1 a fost extrem de clar: fondurile europene nu se absorb din cauză că proiectele depuse la nivel regional şi naţional sunt proaste şi de acest lucru sunt de vină autorităţile naţionale şi nu Comisia Europeană. Astfel, în timp ce ţări precum Polonia, Ungaria au absobţie de peste 100%, România a pierdut din vechiul exerciţiu bugetar nu mai puţin de opt miliarde de euro.
“Numai în Iaşi avem parlamentari care întrec ca număr grupul UDMR şi rezultatele aproape nu se văd. Se tot duc lupte sterile. Când vine PSD cu Master Planul, când vine PNL cu Master Planul, facem o prelungire a legendei Meşterului Manole, tot dărâmăm şi nu construim nimic. Proiectele care totuşi au primit finanţare este meritul dibăciei celor care le-au scris, şi nu e rodul regiunii. Nu găsim oameni respensabili în administraţie sau în Parlament, care să fie patrioţi locali să susţină interesele cetăţenilor. În tim ce în alte regiuni din ţară s-a găsit teren pentru construirea de spitale regionale, la Iaşi se bat cap în cap ca berbecii şi nu au găsit locul pentru această investiţie de 150 milioane de euro”, a mai spus Constatin.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *