duminică , 24 februarie 2019, 06:15
Home / Local / Actualitate / Un vasluian a reuşit să-şi scadă factura la energie electrică de la 300 de lei la 50 de lei/lună

Un vasluian a reuşit să-şi scadă factura la energie electrică de la 300 de lei la 50 de lei/lună

3445
Tiberius Nechita din Bârlad, şi-a investit în ultimii ani banii economisiţi într-un sistem alternativ, care îi asigură necesarul de energie electrică atât pentru consumul casnic, cât şi pentru atelierul IT pe care îl deţine.
În doar trei ani, bârlădeanul a reuşit să scadă valoarea facturii la energie electrică de la 300 de lei pe lună la 5 lei lunar.
Bârlădeanul Tiberiu Nechita a început să caute soluţii alternative pentru sursele convenţionale de energie electrică începând cu anul 2011.
L-au determinat costurile ridicate al facturilor, dar şi penele dese de curent, care îi afectau activitatea profesională. Iniţial, în 2012, a montat opt panouri fotovoltaice care îi asigurau energia electrica pentru casă. Panourile au costat 4.000 de lei, la care s-au adăugat încă două mii de lei costurile necesare pentru montarea de regulatori şi acumulatori. Tiberiu Nechita spune ca in prezent este aproape independent din punct de vedere energetic.
De când a reuşit să îşi asigure independenţa energetică în proporţie de 90%, bârlădeanul este solicitat şi de alţi concitadini, nemulţumiţi de costurile mari la facturile de la furnizorul local de energie electrică.
O bârlădeancă a apelat la Tiberius Nechita pentru a o ajuta să aibă energie electrică, având în vedere că imobilul era debranşat. Cu 1.300 de lei a fost pus la punct întregul echipament şi astfel, cu un singur panou solar a reuşit să producă energia electrică într-un apartament, pentru strictul necesar.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *