sâmbătă , 20 octombrie 2018, 17:30
Home / Local / Actualitate / Cornelius Drăgan câştigă premiu după premiu

Cornelius Drăgan câştigă premiu după premiu

cornelius-dragan-trofeu
Vasluianul Cornelius Drăgan a obţinut o nouă recunoaştere naţională. Tânărul poet a impresionat la Festivalul-Concurs Naţional de creaţie literară “Avangarda 22”, de la Bacău, unde s-a impus în faţa unor scriitori consacraţi. Acesta a participat la secţiunea dedicată tinerilor editorial în anul 2015 şi nu au depăşit vârsta de 47 de ani, unde a obţinut premiul II şi premiul revistei “Convorbiri literare”. Este cel mai important premiu acordat la această secţiune, ţinând cont de faptul că premiul I nu s-a acordat.
“Ţinând cont că la acest festival, la poezie locul 1 nu se mai acordă de ani buni, premiul al doilea îmi face o deosebită cinste şi onoare mai ales că din juriu face parte elita criticii literare româneşti, şi anume Ioan Holban, preşedinte, Alexandru Cistelecan, Vasile Spiridon, Geo Vasile şi Victor Munteanu, în calitate de membri. De asemeni, am primit din partea domnului Cassian Maria Spirion premiul revistei <>. Concursul în sine e unul cu prestanţă şi greutate, iar participanţii au fost pe măsură. Pentru mine a fost o surpriză frumoasă participarea la Bacău, la decernarea premiilor acestui concurs de marcă, unde am avut parte să mă întâlnesc cu Ioan Es Pop, poetul nr .1 al ţării, aşa cum l-a numit criticul literar Ioan Holban. Printre invitaţii de top s-au mai numărat Gelu Dorian, Radu Florescu. Mulţumesc juriului, dar şi domnului Victor Munteanu, principalul organizator al acestui festival naţional de creaţie literară, pentru acest premiu“, a declarat Cornelius Drăgan.
Evenimentul a fost ilustrat de intervenţiile de excepţie ale actorului Geo Popa, directorul Centrului De Cultură şi Arte „George Apostu”, sopranei Claudia Vasilache, profesor de canto la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu”, şi cantautorului Florin Ţuţuianu, binecunoscutul folkist băcăuan.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET

Poliția Română, împreună cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire …

Tânăr căutat de autoritățile din R. Moldova, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *