marți , 18 iunie 2019, 00:34
Home / Local / Actualitate / Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră vasluieni

Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră vasluieni

s560x316_vama_Albita

Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la o femeie din R. Moldova asupra căreia, la controlul de frontieră, a fost găsită o carte de identitate falsă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedes, cetăţeana din R. Moldova Tatiana C., în vârstă de 47 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă în geanta personală a Tatianei C., o carte de identitate similară celor eliberate de autorităţile române, emisă pe numele persoanei în cauză şi valabilă până în anul 2025.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate depistate, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total.
Cu privire la cele constatate, Tatiana C. a declarat că nu are cetăţenie română şi că a procurat documentul respectiv de la un conaţional, în schimbul sumei de 1.500 euro cu intenţia de a–l folosi în Germania, pentru a–şi găsi mai uşor un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul Vasile Pavăl devine scouter la echipa de fotbal CSM Vaslui

Primarul Vasile Pavăl susține că a fost înfrânt de propria echipă de fotbal, CSM Vaslui, …

Şcolile vor primi fonduri pentru amenjarea grupurilor sanitare

Pe 7 iunie 2019 a intrat în vigoare, prin publicarea în Monitorul Oficial nr 459, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *